Annonce

Sikkerhed i top
amerikansk-ministerbesoeg_1.jpg
Eric Holder og Morten Bødskov diskuterer SSP, som forebyggelse, mens den amerikanske Secretary of Homeland Security, Janet Napolitana, lytter med. Foto: Brian Poulsen
topmøde Sikkerheden i Kærene var i torsdags så høj, at man skulle tro, at et nyt højhus skulle sprænges. Men det var langt fra tilfældet. Når dansk politi stod side om side med amerikanske sikkerhedsstyrker, skyldes det besøg fra den amerikanske regering, der var i Rødovre for at se, hvordan boligsociale tiltag kan forebygge radikalisering.

Området er ikke nyt for den danske justitsminister Morten Bødskov, der gennem mange år har deltaget i arrangementer i Rødovre Syd, og sågar ført valgkamp foran den lokale Netto.
Han kunne stolt fortælle den amerikanske justitsminister og indenrigsminister om nogle af de tiltag, der på få årtier har omdannet Kærene fra et sted med kriminalitet og utryghed, til et sted med nabofællesskab og sammenhold. “Hvor frivillige aktiviteter blomstrer,” for nu at citere en af de aktive i områdets boligsociale arbejde.
Han var med helt tilbage dengang, hvor en lille styregruppe med repræsentanter fra boligselskaberne, skolen og politiet søsatte en række aktiviteter, der skulle samle områdets beboere om positive muligheder.

Sociale tiltag
Lokal Hus Syd, hvor man kan spise billig men god mad sammen med andre, gå i værksteder mens børnene leger, var et af de første tiltag.
Pigegrupper, juleaften og et Ungdomshus fulgte hurtigt, og flere aktiviteter blev forankret i Cafébiblioteket, hvor en beboerrådgiver, eller boligsocial koordinator bandt trådene sammen. I dag er der også kommet en multibane, hvor børn og unge spiller streetbasket, streetball og danser med den frivillige organisation GAM3.
Hvert år tager beboerne i området på fællesudflugter, og kvinder med børn, som ikke har råd til at holde sommerferie rejser af sted med støtte. Og så har vi kun nævnt nogle af de aktiviteter, der sker i området.
Men var det noget den amerikanske delegation kunne bruge til noget?
“Amerikanerne overvåger alle de store grupper, og har meget godt styr på ekstremisterne, men de frygter, at der kan sidde radikale personer som selv kan udtænke et terroran-greb. Derfor ville de gerne studere vores SSP-arbejde og høre om erfaringer med boligsociale tiltag,” sagde Morten Bødskov.
Desværre var sikkerhedskravene fra amerikanerne så store, at det hverken blev til besøg i Cafébiblioteket eller på Multibanen, og i det hele taget blev det en meget overordnet snak mellem det danske politi og de amerikanske udsendinge. Det ærgrer Ahmed Dhaquane fra kommunalbestyrelsen.
“Nu har vi i et år haft et projekt med det ene formål at afradikalisere flygtninge og indvandrere. Det ville have været oplagt at snakke med en af deltagerne, eller i hvert fald snakke med en af de frivillige nede i Kærene,” siger han.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top