Annonce

Schweizisk lussing til Rødovre
schweizerfranc_01_010612_BP.jpg
Rødovre Kommunes schweiziske eventyr er endt med et stort millionunderskud. Foto: Brian Poulsen
ingen sweatdeal Rødovre Kommunen har lidt et stort økonomisk tab i forbindelse med et lån i fremmedvaluta. Kommunen har pådraget sig et kurstab på 8.412.000 millioner kroner i forbindelse med et såkaldt valutaswap.

Da Rødovre Kommune tilbage i september 2007 lånte fem millioner Schweizer Franc til den nette sum af 22.575.000 millioner kroner, var det vel vidende, at der eksisterede en risiko for kurstab. Rødovre Kommunen blev dog anbefalet lånemetoden af kommunens pengeinstitut, men her fem år senere, hvor den økonomiske krise har buldret gennem Europa, har den økonomiske fidus i den grad givet bagslag.

Rødovre Kommune valgte den 18. april i år at afvikle swapaftalen, men på det tidspunkt var de mange Schweizer Franc blevet en dyr fornøjelse for Rødovre. I alt har det økonomiske eventyr kostet Rødovre Kommune 8.412.000 millioner kroner.

Annonce

Borgmester Erik Nielsen kalder valutaswappet for en rigtig skidt sag.

”Det er en klar lære af, hvordan det kan gå med økonomien. Vi spekulerede i det bedst mulige renteafkast, og jeg kan bare sige at det er en rigtig skidt sag,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top