Annonce

Så meget stiger grundskylden
aarets-bolig_randrupvej12-5.jpg
Der har været flere diskussioner om, hvor meget boligejerne i Rødovre risikerer at skulle betale, hvis politikerne vælger at hæve grundskylden som en del af de kommende budgetforhandlinger. Tal fra Danske Bank viser, at det meget muligt kan komme til at koste boligejerne i Rødovre 1402 kroner ekstra om året. Foto: Arkiv
bolig Hvis grundskylden hæves som forventet, skal boligejerne i Rødovre i gennemsnit betale 1402 kroner mere om året.

At politikere skændes om hvilke tal, der er de rigtige, er der ikke noget nyt i. Derfor har de seneste ugers slagsmål mellem Konservative og SF om den mulige stigning i grundskylden også haft karakter af en skyttegravskrig.
Fra ingenmandsland har Danske Bank nu regnet sig frem til den samlede betaling af grundskyld, alt afhængig af, hvilken kommune man bor i, og den deraf følgende årlige stigning i kroner.
Grundskylden, eller den kommunale ejendomsskat, som det rettelig hedder, kan maksimalt stige med syv procent, men det er efterhånden også mere reglen end undtagelsen, at kommunerne lader den stige helt op til dette loft. Gør de det igen i år, hvilket meget tyder på, så betyder det en ekstraregning til husejerne.
Men der er stor forskel på om, man bor på Frederiksberg eller i Jammerbugt. Husejerne i nabobyen må ifølge Danske Banks beregninger i gennemsnit slippe med 2.778 kroner mere om året, mens de i Jammerbugt får en hel krone tilbage på en tyver.

Tæt på den offentlige vurdering
Den store forskel skyldes, at man i nogle kommuner allerede betaler en ejendomsskat, der er tæt på at svare til den nye offentlige vurdering af grundværdien.
Hvis vel at mærke politikerne i Rødovre vælger at gøre som det er blevet hovedreglen, nemlig at hæve grundskylden så meget som muligt.
I Rødovre kan husejerne ifølge Danske Banks beregninger dermed forvente at skulle betale 1402 kroner mere om året.
Beregningerne er lavet for et gennemsnitligt parcel- eller rækkehus i kommunerne, her Rødovre, men lejere kommer også til mærke stigningen i deres husleje. De almene boligselskaber regulerer nemlig automatisk huslejen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top