Annonce

Rødovre mister politi
politistation-doer.jpg
Politistationen i Rødovre ændrer efter sommerferien igen åbningstider. Foto: Arkiv
politi Vestegnen får ny rullende politistation, der kan flyttes fra område til område. Til at starte med kommer der dog til at være færre betjente i Rødovre.

Efter sommerferien starter Københavns Vestegns Politi på en ny og spændende strategi, der skal gøre det nemmere at sætte ekstra kræfter ind i områder, der har behov for det.
Landets første mobile politistation på hjul kalder de nyskabelsen, der hovedsagligt skal skabe tryghed for borgerne i udvalgte boligområder, blandt andet Avedøre Stationsby og Taastrupgaard.
Efter sommerferien betyder denne nye strategi desværre også, at flytninger fra den lokale station på Egegårdsvej.
Københavns Vestegns Politi trimmer nemlig organisationen.
“Vi vil have mest muligt politi for pengene og fokus på kerneopgaverne,” siger politidirektør Kim Christiansen.
Han understreger, at den nye organisering er et led i en løbende proces, som handler om at styre en politikreds i forhold til samfundets skiftende krav til politiet, kriminalitetsudviklingen og en økonomisk virkelighed.
“Vi er omstillingsparate og klar til at møde morgendagens udfordringer. Kriminaliteten er faldet på Vestegnen de seneste år – den tendens skulle vi gerne fastholde,” siger Kim Christiansen.

Et effektivt politi
Dansk politi gennemgår i disse år flere store serviceeftersyn, som overordnet handler om effektiv brug af politiets samlede ressourcer. Analyser viser bl.a.,  at Københavns Vestegns Politi har for mange politifolk og skal afgive et antal. Det medfører tilsvarende reduktion i bevillinger til løn, men også til drift – bl.a. til husleje, fordi færre folk behøver mindre plads. 
Københavns Vestegns Politi trimmer sin organisation for skabe en økonomisk balance mellem indtægter og udgifter, men også fordi lokale serviceeftersyn peger på åbenlyse effektiviseringsmuligheder. F.eks. giver det god mening at samle anklagemyndigheden og efterforskningsafdelingen på hovedstationen i Albertslund:
“Én stor samlet anklagemyndighed og efterforskningsafdeling vil være en styrkelse. Det faglige miljø bliver i top, det giver høj kvalitet i sagsbehandlingen og vi undgår dobbelt administration,” siger Kim Christiansen.
Der vil fortsat være åbent for personlige henvendelser torsdage mellem kl. 16 og 18 i Rødovre. Politistationen i Rødovre er stadig base for byens lokalpoliti og politikredsens tilladelsesafdeling, til september flytter hovedparten af den personlige publikumsbetjening til hovedstationen i Albertslund, hvor der er døgnåbent.
“Vores fokus er at skabe tryghed for borgerne.  De skal kunne regne med, at vi tager telefonen, når den ringer, og at vi rykker ud, når det haster,” siger Kim Christiansen.

Annonce

Bliver spændende
Danmarks justitsminister, Morten Bødskov snakkede allerede før valget om de rullende politistationer, og han er spændt på at se resultaterne.
“Det bliver rigtig spændende at følge. Det er jo ikke sådan, at der ikke vil være politi til stede i Rødovre, men den rullende politistation giver os en unik mulighed for at være til stede, hvor der er behov for det og sammen med repræsentanter fra områderne at løse tiltrængte problemer,” understreger Morten Bødskov.
Han vil ikke vurdere, hvad der skal til, for at Rødovre får besøg af den rullende lokalpolitistation.
“Det vil jeg lade op til politiet at vurdere, men det interessante er også, at de nu har muligheden for at være der hvor problemerne er, når problemerne er der,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top