Annonce

Radioen er hans eliksir
radio_kaj_-1.jpg
an er 74 år, men stadig helt med på beatet. Radiovært Jørgen Marthin kan hver uge høres i diverse musikprogrammer på RødovreKanalen 105,9 mhz. Foto: Red.
musik 74 år og stadig med på beatet. Radiovært Jørgen Marthin er flere gange om ugen i æteren på RødovreKanalen. Her spiller han både no- stalgi fra 60'erne og tidens toner. "Jeg følger med i al slags musik og jeg stopper først med at lave radio, når hukommelsen svigter," siger han.

Der er over to timer til 74-årige Jørgen Marthin skal sende live-radio ud til tusindevis af trofaste lyttere på RødovreKanalen. Alligevel har han allerede indfundet sig i studiet for at forberede sig.
Hvad han skal sige, er ikke så vigtigt. Årtiers erfaring foran mikrofonen har betydet, at manuskriptet sidder på rygraden. Forberedelserne handler derimod udelukkende om udvælgelsen af musik. Og her kommer han ofte til kort. For hvad skal man spille i radioen, når man har en musiksamling på over 20.000 album?
“Desværre kan jeg ikke nå at spille alle de plader, jeg gerne ville. Hvis jeg havde en døgnradio syv dage om ugen, ville jeg nok stadig ikke få plads til at spille alt det, jeg gerne ville,” griner han.

Plads til nye hits
Derfor grovsorterer han altid  de musikalske emner, to timer før han skal i æteren.
“95 procent af det musik, jeg finder frem, kommer ikke med i radioen. Det kan godt være en svær opgave. Jeg spiller altid en sekvens med numre fra Danmarks officielle hitliste, samt mine egne nye personlige favoritter,” fortæller han.
Og nu skulle man måske tro, at de personlige favoritter er numre med Beatles, Dario Campeotto og andre gamle kendinge, men her tager man fejl. Populære navne som Coldplay og ungdomsikonet Lukas Graham er også med på listen.
“Lige nu kan jeg rigtig godt lide Coldplay og Lukas Graham. Jeg kan godt lide at spille det nye og ungdommelige musik, men jeg har også en udsendelse hver anden søndag, hvor jeg spiller radionostalgi. Det er lidt ligesom et musikalsk museum,” griner  den erfarne radiovært.

Annonce

Lyttede med under krigen
Den store fascination for radio begyndte allerede som 7-årig under 2. Verdenskrig. Siden har han ikke sluppet interessen.
“Jeg sad under mine forældres radio under 2. Verdenskrig og lyttede til diverse programmer fra statsradiofonien. Og allerede dengang var kimen lagt til, hvad jeg skulle lave. Jeg var i familie med kapelmester Louis Preil, og til en familiefest sagde jeg til ham ‘en dag kommer jeg til at spille din musik i radioen’. Folk grinte og sagde ‘børn snakker så meget’, men det skete, og jeg har lavet radio her på RødovreKanalen siden 1989,”  husker Jørgen Marthin, der er Rødovres ældste radiovært og  måske også Danmarks .

Det røde kort
På trods af sin alder har Jørgen ingen intentioner om at stoppe som radiovært.
“Jeg giver først mig selv det røde kort, når hukommelsen svigter,” forsikrer han, inden han støver Lukas Grahams cd  af og lægger den over i den bunke af cd’er, han vil spille i den kommende udsendelse.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top