Annonce

Præsentation af årets tre finalister
37-Vamdrupvej-13_Efter1.jpg
Er det her årets hus i Rødovre 2012? Se de tre finalister her
årets hus Rødovre Lokal Nyt samt de lokale afdelinger fra Nordea og DanBolig præsenterer her de tre finalister i konkurrencen 'Årets Hus i Rødovre 2012', hvor æren samt 20.000 kroner står på spil.

Finalist 1.

Korsdalsvej 5. Fra tvangsauktion til moderne og energivenligt hus. Familien beskriver deres hus:
“Vi overtog huset på tvangsauktion i december 2009. Dengang bar huset tydeligt præg af den sørgelige skæbne det hidtil havde lidt. Både hus og have var stærkt misligholdt, og tiden havde taget sin tydelige tørn med begge dele. Det trængte i den grad til en kærlig hånd – fra kælder til kvist.
Huset er oprindeligt tegnet af arkitekt Tage Pind i 1953, og vi har forsøgt at renovere huset uden at ødelægge de oprindelige linjer. Tanken bag huset var oprindeligt at skabe mest mulig plads gennem innovative designløsninger – og den tankegang ville vi bevare,” 
Alt indvendigt er blevet udskiftet med lækre og kompromisløse materialer, og istandsættelsen er gennemført helt ned til mindste detalje. Vi har lagt vægt på husets funktionalitet og gennemført en lys og åben stil for en større fornemmelse af plads og luft.
Udvendigt står huset som det var tænkt med de oprindelige linjer. Dog var det nødvendigt at filtse huset, da de røde mursten var blevet grimme efter de mange år uden vedligehold. Det går også fint i tråd med den lyse fornemmelse og stil, der hersker indvendigt i huset.
Da vi overtog huset havde det et gammelt og storforbrugende oliefyr, der ikke var blevet vedligeholdt i mange år. Da de første 800 liter fyringsolie forsvandt fra 20. december 2009 til 1. februar 2010 stod det klar for os, at vi skulle undersøge alternative opvarmningsmuligheder. Både af hensyn til vores økonomi, men i endnu højere grad af hensyn til miljøet. Det var tydeligvis ikke en holdbar løsning. 
Energistyrelsen havde sat gang i kampagnen “Skrot dit oliefyr” med tilskud til alternativer til oliefyr. Tanken om at være selvforsynende med jordvarme var meget tiltalende, og da haven alligevel skulle trimmes, var det oplagt at tage fat på anlæggelsen af et jordvarmeanlæg i hele haven. Konsekvensen blev, at hele haven blev gravet op, og der blev lagt 400 meter jordvarmeslanger ned i jorden.
Da beslutningen om jordvarme var taget, stillede det også højere krav om andre energibesparende tiltag i den resterende renovering. Det betød, at der skulle anlægges nyt tegltag med undertag, samt ekstra isolering på loftet, der blev foretaget hulmursisolering og alle udvendige vægge blev indvendig beklædt med isolering og nye gipsvægge. Krybekælderen blev nedlagt, og der er isoleret og støbt nyt gulv med gulvvarme. Etageadskillelsen er også udskiftet, så der er lagt mere isolering i og nyt gulv med gulvvarme.
Udvendigt er der lagt nyt omfangsdræn og isolering af kælder. Alle døre og vinduer er udskiftet til nye energirigtige døre og vinduer, og i kælderen er der trukket nye varmerør og opsat nye radiatorer. Og som en sidst finish på et helt igennem energibesparende miljøhus har vi sat LED-spot i alle kælderrum.

Annonce

FINALIST 1 FØR - Det mindede mere om en ruin, da familien på Korsdalsvej overtog huset i december 2009.

 

FINALIST 1 WFTER: Efter 2½ års hårdt arbejde er huset blevet en klar forskønnelse i Rødovre.

 Finalist 2

Vedersøvej 16. “Der vil jeg ikke bo”

Sådan lød ordene fra familiens 12-årige søn, da mor og far kiggede på billeder af deres hus fra 1995. Dengang de netop havde købt huset. Meget er sket siden, og langsomt men sikkert er huset blevet forbedret, så det i dag er en lille perle for familien på Vedersøvej. De beskriver omvæltningen således:
Vi er en familie, der holder meget at rene liner, og vi har holdt huset, garage og pavillon i sort og hvidt.  Både indvendigt og udvendigt er der en rød tråd i indretning og udsmykning. Vi elsker lys og store glaspartier og har derfor bygget en tilbygning med et stort ovenlys i stuen, så vi kan nyde det fantastiske lysindfald, solen om dagen og stjernerne om aftenen.
I vores baghave har vi en dejlig træterrasse, og på forsiden af huset et skønt ude-køkken, med en lille urtehave. I forhaven står bl.a. tre store flot klippede tax, der har stået der siden vi købte huset. Rundt omkring i haven står der opstammet pil, eller syren.

FINALIST 2 FØR: Det er ikke til at tro, hvis der ikke var foto-bevis, men det er samme hus på Vedersøvej.

 

FINALIST 2 EFTER: Efter mange års arbejde står huset på Vedersøvej i dag flot og indbydende i sin sort-hvide gennemførte stil.

 Finalist 3

Vamdrupvej 13 – det særegne hus

Det er sjældent, at det er huse i Rødovre som skiller sig bemærkelsesværdigt ud, men det det gør denne finalist, som er et meget specielt arkitekttegnet hus af Kaj Viggo Bengtsen fra 1955. Familien beskriver huset således:
Kaj Viggo Bengtsen tegnede huset til sig selv. Huset er nærmest et stort rum med tre fløje omkring en lille gård. Mod gården er facaden helt i glas. Et hus som nærmest er en pavillon med helt fantastisk lysindfald. Meget funktionalistisk og i slægt med Arne Jacobsens sommerhuse.
Bengtsen døde i 1998 og de følgende ejere gennemførte lidt ombygninger uden meget opmærksomhed på huset særpræg. Vi købte huset i 2009 og det fremstod da ret ‘træt’.
Vi har siden renoveret/restaureret huset fuldstændig, idet vi har fulgt de oprindelige tegninger, men har bragt huset materialemæssigt og bygningsteknisk så tæt på 2010 standarder som muligt indenfor arkitekturudtrykket.
Det betyder fjernelse af slaggerne i fundamentet, et moderne isoleret plankegulv i egetræ med gulvvarme overalt, nye vinduer, nyt køkken og bad, nyt tag, nyt varme- vand- og el-anlæg. Alt i alt fremstår det helt nyt og 100 procent tro mod de oprindelige tegninger.

Finalist 3

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top