Annonce

Også til søs!
Chrummer_sejl.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme Så har jeg prøvet et nyt fritidsunivers: sejlads.

Når man gør noget, så skal man jo gå ind for det, så jeg lagde ud med en 3 dages sejltur. Måske en ret vovet satsning, når man tænker på, at jeg bliver søsyg af at spise is ved Damhussøen og kan sætte flueben ud for punktet “har brækket sig i børnekarussel”.
Jeg troppede friskt op og skulle sejle med 3 erfarne sejlere. Mennesker som jeg jo dybest set godt kan lide, men som jo udviklede sig til galninge da de trådte ind på skibet. Som om de var mutanter fra det ydre univers – eller i hvert fald besat af djævlen – ændrede de sprog. Man forstod hvert et ord, men fattede kloakdæksel af hvad de talte om. Lidt som pigen fra “Excorsisten” som taler med en stemme fra helvede. Jeg forventede hvert øjeblik, at mine 3 sejlervenner skulle begynde at brække grønt og snore hovedet rundt.
I sær når man skulle ind og ud af havne, så var det meget pressede mennesker. “Skub fra til styrbord i stævnen. Spark fenderne ud. Pas på hækken. Husk at krydsfortøje agten”.  Der stod jeg måbende og råbte: “Gider du, at gentage alt efter “Skub fra…” ?”
Jeg blev også bedt om at slække skødet. “Skødet??? Jeg har ikke noget skøde, jeg bor i lejlighed”. Her skulle man så åbenbart hive i en snor – vel at mærke den RIGTIGE snor – for at løsne sejlet. Det giver jo ingen mening. Og da det blæste for meget, mens vi var i havn, skulle vi vente til vinden flover. Jeg har aldrig hørt om, at en vind kan være flov. Måske den der slipper en vind kan være flov, men vel ikke vinden. Vinden er vel nærmest som Linse fra Bryggen: Der er sgu ikke noget at være flov over!
Styrbord er åbenbart højre på et skib. Men højre er ikke fint nok til sejlere. Jeg prøvede på at huske det. Det ville jo have været mere naturligt, hvis styrbord var venstre, så passede det med hvor rattet sidder i en bil. Men næ, nej, det ville jo være alt for let. Og da de bad om at gætte på, hvad “kloakrøret” hedder på et skib, var svaret “spygattet”. Jeg ville have gættet på bag-bord. Men bagbord er venstre, og lige pludselig gav det gode gamle udtryk “bagbords-indianer” overhovedet ingen mening. Han skulle rettelig hedde en “agten-indianer”
Så var der alle sømærkerne undervejs. Jeg blev en smule forventningsfuld, da jeg fik at vide at lige om lidt, kommer der en Øst-kost. Se her tog jeg grueligt fejl. Her var der tale om en pind i havet med et par koste-hoveder på, og ikke en frodig baltisk prostitueret.
Nå, men jeg tror jeg i hvert fald tager en tur mere, og så må vi se om jeg har et sæt sejlertøj til salg. Kun brugt TO gange – kun med lidt bræk på jakken.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top