Høj bølgegang i sag om Vestbad
vestbadet_BLJ.jpg
En sag om ændring af revisionspraksis i Vestbad, gav anledning til stor debat på sidste uges kommunalbestyrelsesmøde. Oppositionspartierne mere end antydede, at den kommende ændring kan give anledning til fusk med de kommunale regnskaber. “Det er fuldt ud lovligt og der er ikke noget hokus pokus i det,” sagde borgmester Erik Nielsen. Foto: Arkiv
vestbad Beskyldninger om fusk og rod i de kommunale regnskaber fløj gennem luften, da byens politikere i sidste uge debatterede en sag om ny revisionspraksis i Vestbad. “Det lugter lidt og det er ikke af klor,” lød det bl.a. fra Venstres Claus Gisselmann Olsen.

Vestbad kan ikke prale af, at træde vande i positive historier. Kommunalbestyrelsen har i de senere år flere gange skulle tage stilling til badets skrantende økonomi og i sidste uge gik bølgerne nok engang højt, da en sag vedrørende Vestbad var på den kommunale dagsorden i byrådet.
Sagen handlede dog hverken om tillægsbevillinger eller manglende vedligeholdelse, som ved tidligere lejligheder, men derimod om revisionen af Vestbad.
Brøndby og Rødovre Kommune har fælles ejerskab over Vestbad, og sagen handlede om, hvorvidt Vestbad fremover skal sidestilles revisionsmæssigt med kommunens øvrige institutioner, i stedet for en særskilt revision, som har været praksis hidtil.

Det lugter
Det er kommunernes Revision BDO der har tilkendegivet at der ikke længere er påkrævet revision af Vestbad, hvilket vil medføre en besparelse på 40.000 kr. årligt til Rødovre Kommune.
Den økonomiske besparelse synes dog at være fuldstændig uinteressant for oppositionspartierne i Kommunalbestyrelsen. De mere end antydede, at der ligger noget uldent bag den ændrede revisionspraksis.
“Nu kommer der så et forslag, hvor man vil fritage Vestbad for revisionspligten, og lade det hele indgå i Rødovre Kommunes overordnede regnskab. Det lugter lidt og ikke af klor i det her tilfælde, men mere af, at man ville kunne gemme de faktiske forhold i Rødovre Kommunes regnskab,” sagde Venstres Claus Gisselmann Olsen.

Annonce

Sammenblanding
Rødovres viceborgmester og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jan Kongebro, var mildest talt rystet over den påstand.
“Vi afskaffer ikke regnskabspraksis, men vi afskaffer dobbelt revision. Det lyder som mistillid overfor revisoren. Det er jo ikke fordi vi har hevet en sidegade-revisor ind fra vejen,” rasede Jan Kongebro. Borgmester Erik Nielsen var også lettere forundret over, hvad han kaldte sammenblanding af flere sager.
“Der er ingen grund til at betale 40.000 kr. til en revision, som vi allerede betaler i forvejen. Det er fuldt ud lovligt og der er ikke noget hokus pokus i det,” forklarede han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top