Annonce

Hård opbremsning gav 22 millioner kroner
roedovre-kommune1_130910_BP.jpg
Rødovres stop for ansættelser, kurser og indkøb har trods omfattende kritik igen vist sig at have den ønskede positive effekt på budgettet. Foto: Arkiv
penge Rødovre Kommune brugte 22 millioner kroner mindre end budgetteret i 2011. Ikke mindst den ekstraordinære opbremsning med de hårdt kritiserede ansættelses-, indkøbs- og kursusstop synes at have virket.

Navnet til trods, har Rødovre Kommune sorte tal på bundlinjen. Det viser regnskabet for 2011, der også giver en indikator af, at sidste års ansættelses,- indkøbs,- og kursusstop igen har virket efter hensigten.
Den hårde opbremsning betyder til gengæld, at Rødovre Kommune har overholdt servicerammen og medvirket til, at aftalen mellem KL og regeringen er blevet overholdt.
“Regnskabsresultatet er tilfredsstillende. Det er meget vigtigt, at der også er sorte tal på bundlinjen i de kommende år. I Folketinget er der som bekendt indgået aftale om en ny budgetlov, der sætter firkantede rammer for kommunernes økonomi, og som truer kommunerne med benhårde sanktioner, hvis rammerne bliver overskredet”, siger borgmester Erik Nielsen (A).  Og det glæder Konservatives, Kim Drejer Nielsen.
“Efter det gigantiske underskud man kom ud med i 2010 på over 120 mio. kr., så må der jo hentes noget ind hen ad vejen. Der var i den grad behov for at holde igen på udgifterne. Det er meget glædeligt, at regnskabet viser et mindre forbrug,” siger han.

Ingen kursændring
Erik Nielsen understreger, at det forbedrede resultat for 2011 ikke ændrer den økonomiske kurs i Rødovre Kommune.
“Der vil naturligvis også i de kommende år være en fast og ansvarlig hånd på økonomien i Rødovre Kommune. Vi følger tæt med i udviklingen af kommunens økonomi i løbet af året, så vi kan træde på bremsen, hvis der ligesom i 2011 er udsigt til, at budgettet bliver overskredet. Når det kommende års budget skal forhandles på plads i efteråret, vil effektiviseringer som altid fylde meget, men det kan ikke gøre det alene – det bliver også nødvendigt at træffe nogle svære beslutninger, når der skal findes besparelser”, siger Erik Nielsen, der ligesom efter forrige års opbremsning roser medarbejderne for den store indsats.
“Rødovre Kommunes medarbejdere har udført en stor indsats for, at det ikke skulle gå ud over borgerne, at der blev indført et nødvendigt ansættelses-, kursus- og indkøbsstop i løbet af 2011. Det er en væsentlig del af årsagen til, at der har været et mindre forbrug”, siger Erik Nielsen.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Hård opbremsning gav 22 millioner kroner”

  1. Kenneth siger:

    Er der i dette “fine” regnskab medregnet det forsmædelige tab på de 22 mill som man mistede i forbindelse med satsningen på Schw-france

    Eller !!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top