DF ønsker højere renovationsafgift
WEB_michel-berg3_230709_BP.jpg
BLOG Det skulle være så godt. De private virksomheder skulle være med til at betale for affaldshåndteringen så den private andel kunne falde. Et rimeligt krav at den der producere affaldet også er med til at betale.

Det har dog desværre vist sig at være noget besværligt at afkræve renovations afgifter fra private virksomheder, som har afledt en stor debat omkring hvem der producerer affald og hvem der ikke gør.

Resultatet er at der i det samlede regnskab mangler over 20 millioner kr. som skulle være kommet fra virksomhederne.

Annonce

 At virksomhederne gør alt hvad de kan for at undgå betaling for affald er én sag. Der hvor virksomhederne dog ikke kan undgå at bidrage er på et mindre administrations gebyr på 800 kr. om året, som virksomheder med en omsætning på over 300.000 kr. skal betale.

 Det var derfor til min store undren at Dansk Folkeparti på sidste møde ønskede en protokollering hvor man opfordrede at virksomheder der ikke producerede affald eller virksomheder der kunne bevise at de selv afskaffede deres affald, ikke skulle betale til fællesskabet. For det første er dette ikke noget Rødovre Kommune kan bestemme, da afgiften er bestemt af staten. For det andet kan jeg dårligt forestille mig at en virksomhed der omsætter for mere end 300.000 kr. ikke producere nogen former for affald eller selv kan bortskaffe alt.

 Med denne udmelding er det tydeligt at DF mener at virksomhederne skal slippe billigere end tilfældet er i dag. En underlig udmelding, da virksomhederne i forvejen betaler for lidt til ordningen. Problemet med dette er, at den manglende betaling kun kan hentes ét sted, nemlig ved de private borgere. En grotesk politik der kun kan bevirke at private husstande automatisk ville komme til at betale en højere renovationsafgift. Specielt set i lyset af at private husholdninger ikke kan vælge fra ift. deres affaldshåndtering, i modsætningen til de private virksomheder.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top