Annonce

Deadline nærmer sig til ‘Årets Hus’
aarets.jpg
Den første tilmeldte bolig i år er en meget særegen tilbygning, som er et eksempel på, at man kan bygge en gennemtænkt 2012 løsning til en 30'er bungalow. Foto: Arkiv
årets hus Kun to huse er tilmeldt!

I skrivende stund bliver det småt med konkurrence om at bo i ‘Årets Hus i Rødovre 2012’, for hiditil er der kun tilmeldt to boliger.
Det kan undre, når man ud over æren også får 20.000 gode danske kroner sat ind på sin konto. Men ikke desto mindre er det et faktum.
Men det er jo en konkurrence, og så skal flere boliger gerne deltage, inden tre boliger bliver nomineret til finalen, hvor dommerpanelet inspicerer boligerne.
Dommmerpanelet består af borgmester Erik Nielsen, salgschef for DanBolig i Rødovre, Kenneth Elsborg, filialdirektør for Nordea i Rødovre, Lars Leiborg samt Deres  skribent på denne artikel, Peter Fugl Jensen.
“Vi vil gerne pointere, at det er alle boliger, som kan tilmelde sig konkurrencen,” siger Elsborg.

Flere kritierier
Det er ikke nødvendigvis det dyreste hus på villavejen, som også er det mest eksklusive. Hvert år viser de mange deltagere af ‘Årets Hus’ konkurrencen her i Rødovre Lokal Nyt, præcis hvor mange fantastiske måder, man kan indrette sit private logi på.
Ikke mindst her i Rødovre, hvor nostalgiske murermestervillaer ligger side om side med moderne miljørigtige hightec-huse.
‘Årets Hus’ behøver med andre ord ikke at være renoveret fra A til Z for at komme i betragtning til titlen.
“Vi kigger på helheden. Hvis der er en interessant historie bag en renovering eller hvis der er en ekstra funktion på huset der falder godt i med omgivelserne, så er det også sådan nogle ting vi holder øje med,” siger Kenneth Elsborg.
 “De foregående år har vi modtaget mellem 10 og 20 emner, så det ser lidt tyndt ud pt., men vi har også erfaring med, at flere tilmelder sig i sidste øjeblik, så det håber vi også på i år,” siger Kenneth Elsborg.
“Det undrer mig, at der ikke er indsendt flere forslag. Jeg har kendskab til mange flotte boliger i hele kommunen. Jeg har set flotte ombygninger, hvor et faldefærdigt hus et lille år efter stråler uigenkendeligt flot og er blevet sin egen lille perle i Rødovre. En klar forskønnelse af byen som dommerpanelet altid værdsætter,” pointerer Elsborg.

Annonce

En spændende historie
Personligt har jeg, sammen med borgmesteren, været med til at kåre ‘Årets Hus i Rødovre’ siden begyndelsen, som var i 2003.
Mangfoldigheden af vindere er stor, for det har været vidt forskellige temaer, der har gjort udslaget.
Det første år var det en rørende historie fra et ungt par i Islev, der havde været igennem en lang og tærende om- og opbygning af deres bolig, som fik et særpræget og spændende udseende.
Andet år var et stort 1-plans hus, hvor hvert rum var en ny oplevelse omgivet af en skøn og yderst velholdt have i Hendriksholm kvarteret.
Det tredje år var en grim  bungalov, som var omdannet til en flot villa både ind-  og udvendigt, så boligen slet ikke ligenede en bun- galov. Desuden var boligen blevet en klar forskønnelse i kvarteret.
Fjerde år var en kæmpe oplevelse. En tømrer havde selv bygget sit hus og det i en 6-kantet stil med alt, hvad fantasien kan tænke på. En flot villa i særklassse midt i Islev.
Femte år faldt dommerpane for en arkitekttegnet første sal, som lå oven på et i forvejen pænt hus i Hendriksholm-kvarteret.
Sjette vinder var fra området bag Damhus Torvet. En lækker og særpræget blå villa bygget af træ i en- gelsk stil. Flot, anderledes og stilfuld.
Syvende år var en kæmpe firkantet klods på Valhøjs Allé renoveret, forskønnet og især interiøret var af højeste standard. Endnu en stor oplevelse.
Efter halvandet års pause var panelet igen på plads og rundt i Rødovre. Det var i 2011 og der faldt valget igen på en bolig i Hendriksholm kvarteret. Igen havde den egenhændige kreativitet og store engagement på sit eget hus sat så stort et præg på dommerpanelet, at de løb med æren og 20.000 kroner.
Det er altså niende gang, at vi her i 2012 skal finde en bolig i Rødovre, som er en forskønnelse af vores kommune.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top