Annonce

Bedragerigruppe fortsætter som permanent løsning
penge-dyne_01_060312_BP.jpg

Venstrefløj vil have Rødovre Kommune til at kæmpe aktivt imod skattely

Kontrolgruppen gøres permanent med virkning fra den 1. januar 2013. Kontrolgruppen skal fremover fremlægge en årlig rapport for kommunalbestyrelsen, hvori indsats og resultat beskrives og evalueres. Foto: Arkiv
ingen dyneløft Indsatsen mod socialt bedrageri fortsætter. Kontrolgruppen har kørt i en projektperiode og resultaterne viser, at der er økonomisk belæg for at fortsætte den målrettede indsats mod socialt bedrageri.

I 2009 besluttede kommunalbestyrelsen at styrke indsatsen mod socialt bedrageri. Det har i den 3-årige projektperiode været meningen, at kontrolgruppen skulle være selvfinansierende i form af sparede sociale ydelser. Og sparede ydelser har der været mange af, for resultaterne viser, at indsatsen har været en økonomisk gevinst for Rødovre Kommune.Indsatsen mod socialt bedrageri fortsætter derfor i de kommende år fremover og det glæder leder af kontrolgruppen, Malene Boye Roost.
“Indsatsen har været en succes og derfor gør vi den nu permanent,” siger Malene Boye Roost, inden hun understreger, at kommunen ikke ligger på lur i folks baghaver for at opdage socialt bedrageri.
“Vi løfter ikke nogle dyner. Vi får mange henvendelser fra borgere der har mistanke om, at f.eks. deres naboer eller bekendte får sociale ydelser de ikke er berettiget til,” siger hun og fortsætter:
“Og ud fra de henvendelser undersøger vi, om der er behovet for at indkalde borgeren til en samtale for at vurdere om alt er som det skal være,” fortæller hun.

Friplads
Og den fremgangsmåde har altså vist sig at være en succes. I projektets foreløbige periode har kontrolgruppen afsluttet 131 sager om socialt bedrageri og Malene Boye Roost fortæller, at sager om børnetilskud og økonomiske fripladser i kommunens daginstitutioner har fyldt meget.
“Op mod halvdelen af alle de sager vi har afsluttet, handler om borgere der får børnetilskud og har  økonomisk friplads i daginstitutionen, hvor de i virkeligheden ikke er berettiget til det,” slutter hun.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Bedragerigruppe fortsætter som permanent løsning”

  1. peter mogensen siger:

    Du skriver at i ikke ligger på lur i baghave i ligger i forhaven jeg har mange gange konstatere at i holder foran mit hus i flere timer hvorfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top