Annonce

Avarta overlever
avarta-nordvest_FC_32_100612_BP.jpg
Alexander Lacerevic lavede hattrick, da Avarta hentede en 7-0-sejr over BGA Foto: Arkiv
Fodbold BGA fik en på hatten og blev sendt ud af 2. division Øst med en øretæve på 7-0 af Avarta, der sikrede sig overlevelse. Alexander Lacerevic scorede hattrick og Saban Özdogan to, mens Jesper Kristoffersen og Danni Jensen hver scorede en.

BGA – Avarta 0-7(0-4)

0-1 Alexander Lacerevic(´1)

Annonce

0-2 Alexander Lacerevic(´6)

0-3 Saban Özdogan(´11) Str.

0-4 Danni Jensen(´45)

0-5 Jesper Kristoffersen(´57)

0-6 Alexander Lacerevic(´71)

0-7 Saban Özdogan(´78)

Tilskuertal: 233

Avartas startopstilling(4-5-1): Rasmus Pryts – Henrik Voldquardsen, Erkan Aslan(´45 Michael Poulsen), Jesper Kristoffersen, Casper Windfeld – Danni Jensen, Morten Johansen, Jesper Larsen(´64 Haydar Said), Saban Özdogan, Morten Seifert Bierrings(´54 Nicolaj Kjergaard) – Alexander Lacerevic

Hvor lang tid tager det at spotte klasseforskellen på to hold? Svaret fra Glostrup Idrætspark er 9 sekunder. Så lang tid tog det Avarta at slå en bold op imod Alexander Lacerevic, der efter to vundne nærkampe kunne flugte den ind i nettet til Avarta-føring 1-0.

Få minutter senere kunne Danni Jensen upresset vende rundt med bolden dybt inde i BGA-feltet, men afslutningen efter vendingen var for slap. Slaphed var der til gengæld ikke, da Saban Özdogan sendte Jesper Larsen af sted i dybden med en præcis stikning. Den lille midtbanemotor tog flot imod den gode aflevering og rundede keeperen, inden han sendte den på tværs af det tomme mål til Lacerevic, der 6 minutter inde i kampen blev dobbelt målscorer.

Mens tilskuerne – langt størstedelen Avartas – ventede på første BGA-chance vedblev Avarta er at være farlige. Danni Jensen rykkede forbi sin direkte modstander, der begik et klodset straffespark bagfra. Saban Özdogan omsatte sikkert straffesparket til en 3-0-føring. 11 minutter spillet.

Derfra tog Avarta foden fra speederen. Der blev kombineret meget med bolden, uden at det blev rigtig farligt. Når BGA en sjælden gang imellem fik muligheden for at smide en høj bold op imod deres enlige angriber, smed Jesper Kristoffersen og resten af forsvaret den retur igen.

Slutminutterne af første halvleg bød på en stor chance til Saban Özdogan, hvis afslutning blev for sløj, og en scoring af Danni Jensen, der fra klods hold resolut kunne sparke Avarta foran 4-0 inden pausen.

4 minutter inde i anden halvleg var BGA for første gang farlige, da Dennis Sørensen ved bagerste stole skød et indlæg over mål. Det blev BGAs eneste og bedste skud mod mål søndag eftermiddag.

Avarta derimod havde sat gang i svingdøren ved sidelinjen, hvor Morten Poulsen, Haydar Said og Nicolaj Kjergaard erstattede henholdvsi Erkan Aslan, Jesper Larsen og anfører Morten Seifert Bierrings. Målmaskinen fortsatte ufortrødent.

Efter en dødbold slog Lacerevic en bold på tværs af mål og i menneskemyldret dukkede Jesper Kristoffersens lange tå frem og prikkede bolden i mål bag en overrasket BGA-keeper.

BGA forsøget at presse Avarta væk fra eget mål og med succes. Desværre for hjemmeholdet efterlod det masser plads bag deres forsvar. Derfor kunne Alexander Lacerevic flere gange stikke i dybden på mere eller mindre præcise stikninger. En af de præcise fra Saban Özdogan omsatte Lacerevic til 6-0-målet.

Det var for længst et spørgsmål om cifre og med 12 minutter igen kunne Saban Özdogan så sætte sidste scoring ind, da han sluttede et angreb, startet af Nicolaj Kjergaard i venstre side, af med koldt at smide bolden i mål fra 10 meters afstand.

Efter kampen kunne træner Christian Grønbæk glæde sig over sejren og sommerferien efter en kamp, han på forhånd vurderede til at være ”farlig.” Det blev dog aldrig farligt, da et formstærkt Avarta-hold rullede hen over naboerne fra BGA.

Netop hvor formstærke Avarta er, kan læse i de sidste fem kampe, hvor Avarta ikke har lukket mål ind, men til gengæld scoret 15 af slagsne i den anden ende. Det blevet til både en 7-0- og 6-0-sejr. Avarta slutter året med rækkens næstbedste forsvar, kun overgået af Hvidovre.

Grønbæk fortalte efter kampen, at han fornemmede, at spillerne på et bestemt tidspunkt i forårssæsonen havde indset, at det gjald om at kæmpe for holdet mere end sig selv, og at det var nu eller aldrig.

Slutstillingen i bunden af 2. division Øst:

10. Nordvest FC 30 kampe 46-41 41 point

11. Avarta 30 kampe 41-38 39 point

12. Birkerød 30 kampe 41-46 39 point

——————————————————-

13. Vanløse 30 kampe 41-48 35 point

14. B93 30 kampe 37-44 33 point

15. SC Egedal 30 kampe 47-50 32 point

16. BGA 30 kampe 21-94 5 point

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top