Annonce

50 års stille eksistens
Jubilæum Det var en stolt formand for Islev Boldklub og viceborgmester Jan Kongebro, der i weekenden kunne fejre klubbens 50 års jubilæum. Det har været 50 år med ”skæve eksistenser” og et navn, der ikke har noget klubbens placering at gøre.

Jan Kongebro og resten af Islev Boldklub var store smil, da de fyldte Espelundens kantine for at fejre klubbens 50 års fødselsdag sammen med bl.a. borgmester Erik Nielsen.

Gennem de 50 år klubben har eksisteret har det ikke samlet på store resultater og divisionshold. Derimod har klubben fundet sin egen identitet i bredden. Derfor kunne formand Kongebro overfor Rødovre Lokal Nyt konstatere, at det i grunden gik godt for Islev Boldklub.

Annonce

”Det gør det. Vi er en klub, som tager os af bredden her i klubben, så vi har vores opture og vores nedture. Sådan er det. Det er vores niche. Det har vi gjort både på seniorsiden og hos børnene. Der har vi altid taget de skæve eksistenser.,” sagde han.

Breddesport. Sportsligt har klubben haft sin storhedstid. Tidligere tiders drømme om oprykning til Serie 1 er nu erstattet af to hold i Serie 5, hvoraf det ene med jævne mellemrum for ørene i maskinen. Men på trods af – eller måske på grund af – de manglende resultater, men formanden stadig, at klubben har en relevans.

”Der er mange af vores naboklubber – Avarta og i vis udstrækning BK Rødovre – som tager sig af det mere elitære. Så skal man finde sin niche i det landskab. Vi har valgt at lægge vægt på det sociale og på bredden, og det har vi det rigtig godt med.”

Navnet snyder. En anden del af klubbens identitet er navnet Islev. Klubben holder til dagligt til i Espelundens anlæg, og har som sådan intet med bydelen mod nord at gøre.

”Vi har ingen tilknytning til Islev-delen. Vi får mange henvendelser fra Islev-familier, men vi råder dem til at starte i Orient. Så skal de ikke krydse de store veje osv.,” fortæller Kongebro, der forklarer, at navnet stammer fra klubbens oprindelse:

”Klubben startede ud som en firmaklub ude på Islevdalvej. Derfor hed det først Befas Køkkener. Så skiftede man i 1962 navn til Islev Boldklub.”

Status Quo. De fleste sportsklubber har ofte en række ambitioner både på det sportslige og organisatoriske plan. Det var derfor en meget overrasket udsending fra Lokal Nyt, der fik Kongebros ønskeliste for de næste 5 år: Status Quo.

”Jeg tror ikke, der sker meget mere, end der er i dag. Vi lægger vægt på det sociale, og vi har ikke nogle ambitioner om at blive større eller bedre. Vi vil gerne leve det liv, vi har her,” fortæller formanden for klubben, der efter 50 år stadig blot er en stille eksistens med plads til alle – med eller uden sportslige ambitioner.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top