Annonce

Orangutang-mor på skolebesøg
Lone-Droscher-Nielsen_-Nyar.jpg
Lone Dröscher Nielsen har været mor for mere end 1000 orangutanger siden hun stiftede sit center på Borneo. Foto: Christian Aarslund
orangutang Spørgelysten var stor, da orangutangernes stemme, Lone Dröscher Nielsen, i sidste uge besøgte to klasser på Nyager Skole, for at fortælle om sit arbejde med at redde orangutanger i Borneos jungle.

Lone Dröscher Nielsen har i de sidste 16 år viet sit liv til Borneos jungle. Her har hun kæmpet for at redde øens orangutanger, der til dels var været ofre for skovhugst og rydning til fordel for plantager, og ofre for kyniske menne- skers behandling af dem.
Lone Dröscher Nielsen bliver kaldt i orangutan- gernes stemme og man forstår hurtigt hvorfor. Siden hun for 16 år siden besluttede at forlade Danmark for at hjælpe oran- gutangen, er det lykkedes hende at et etablere et rehabiliteringscenter for de orangutanger, der havde mistet deres mødre og regnskovshjem på det centrale Borneo.
 I dag er centret Nyaru Menteng med over 600 orangutanger verdens største af sin art.
“Første gang jeg så en moderløs orangutang i øjnene, så jeg en total mangel på livslyst. Samtidig var jeg vidne til den massive nedfældning af regnskoven, der gør orangutangerne så sårbare overfor mennesker. Jeg besluttede, at jeg ville være orangutangernes stemme og tale deres sag,” fortæller Lone Dröscher Nielsen, der for en kort stund er i Danmark for at takke de tusindvis af støtter, der via organisationen ‘Red Orangutangen’ har gjort det muligt for hende at bygge sit center, drive og udvikle det.

To skoleklasser fra henholdsvis Nyager og Valhøj Skole havde i sidste uge besøg af Lone Dröscher Nielsen. Lone har opstartet verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger midt inde i regnskoven på Borneo.

Min Messi
En af de personer der støtter projektet, er klasselærer Pernille Reenberg fra Nyager Skole. Pernille er gennem sin adoption af en urangutang blevet så begejstret for Lones og Red Orangutangens arbejde, at hun etablerede et samarbejde med en lærer fra Valhøj Skole omkring et regnskov- og orangutangtema sidste efterår. 
“Nu ved jeg, hvordan drengene fra klassen har det, når de snakker om Messi. (Lionel Messi, kåret til verdens bedste fodboldspiller flere gange, red). Sådan har jeg det også med Lone. Hun er mit forbillede,” fortalte Pernille Renberg, da hun i onsdags tog imod Lone, da hun ankom til Nyager Skole for at fortælle  de to klasser om sit arbejde i Borneo og de mange oplevelser hun har haft de sidste 16 år.

Stor spørgelyst
Og det stod hurtigt klart, at Lone Dröscher Nielsen ikke kun havde en stor stjerne hos klasselærer Pernille Reenberg. Interessen og spørgelysten fra eleverne var nemlig overvældende. Det var tydeligt, at de vidste meget om emnet og Lone blev derfor mødt af en skov af fingre og gode spørgsmål.
Skoleeleverne spurgte ind til livet i junglen og fik sjove førstegangsberetninger fra orangutangernes moder.
Alt er dog langt far fryd og gammen på Borneo. Det fik eleverne at vide, da de spurgte ind til, hvad det sørgeligste hun havde oplevet var.
“Det er utrolig sørgeligt, at der forsvinder så meget regnskov her på Borneo. Hele øen var engang skov, men nu er der kun en tredjedel tilbage. At se regnskoven blive fældet er det sørgeligste jeg har oplevet,” fortalte Lone Dröscher Nielsen, der dog efterfølgende fortalte om de mange gode oplevelser, der trods alt fylder   det meste af hverdagen på Borneo.
“Den ubetingede kærlighed man får fra urangutangerne er det bedste jeg ved, og jeg har aldrig fortrudt at jeg har brugt så mange år med at redde dem,” fortalte Lone, inden hun stillede op til autografskrivning og fælles foto i skolegården.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top