Annonce

Nordisk inspiration til lokal letbane
WEB_letbane.jpg
Skal man tro erfaringerne fra andre nordiske lande vil en eventuelt letbanestation i Rødovre give en masse vækst og byudvikling til lokalområdet. Foto: Presse
trafik Den kommende letbane langs Ring 3 får inspiration fra Bergen og Stockholm, hvor letbanerne styrker byudviklingen.

Hvis man skal planlægge næsten 30 kilometer letbane, kan det godt betale sig at have gjort sit forarbejde ordentligt. Derfor har en delegation af politikere bag den kommende letbane langs Ring 3 været på inspirationstur til Bergen og Stockholm, hvor letbanerne styrker byudviklingen. Og som vi kunne skrive i sidste uge, er det netop byudviklin- gen, som er interessant for de enkelte kommunalbestyrelser og regionsråd, som i dette forår behandler ønsker til letbanens linjeføring og placeringen af stationer. I den forbindelse har 45 politikere og embedsmænd bag letbanen langs Ring 3 netop besøgt den norske by Bergen og den svenske hovedstad Stockholm, for at opleve letbaner i funktion. I begge byer er der åbnet nye letbanestrækninger de seneste år, og yderligere udbygninger er allerede i gang.
 “Da vi ikke har erfarin- ger med moderne letbaner i Danmark, er det vigtigt at lære af erfaringerne fra byer, hvor der i dag er velfungerende letbaner i nordiske omgivelser. Vi har set nærmere på letbanesystemerne i Bergen og Stockholm, der på hver sin måde ligner letbaneprojektet langs Ring 3,” siger Karin Søjberg Holst (A), borgmester i Gladsaxe og formand for letbanesamarbejdet. 
 
Udvikler byen.
I både Bergen og Stockholm er letbanerne meget populære blandt befolkningen og passagertallene langt højere end forventet, og begge steder forventes det, at den byudvikling som følger i kølvandet på letbanen, og ikke mindst stationerne, vil gøre letbanen endnu mere for lokalsamfundene.
“Det var særligt interessant at høre om, hvilken effekt letbanerne har på byudviklingen. I for eksempel Bergen er der stor efterspørgsel efter at bygge nyt ved letbanens holdepladser, og ejendomsmæglere fremhæver nærhed til letbanen som et attraktivt salgsargument. Erfaringerne fra Bergen og Stockholm understøtter med andre ord de visioner for byudvikling vi har i vores letbaneprojekt. Samtidig var det rigtig lærerigt at se, hvordan tekniske problemer med trafikken kan løses, ligesom letbanen i Bergen stort set er lydløs. Jeg tror bestemt, at vi også kan finde gode løsninger på de udfordringer, vi har i Ringbykommunerne, siger Karin Søjberg Holst.

Kommentarer

1 kommentar om “Nordisk inspiration til lokal letbane”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top