Annonce

Livet i Danmark
lalli-blog_01_140512_BP.jpg
Integration - Et liv i to kulturer Livet i Danmark har aldrig været roligt hverken fra en professionel eller private side. 32 år i Danmark har lagt en masse i bagagen.

”Du er ligesom os” – blev der sagt ofte af mine danske bekendte, venner, kollegaer osv. men jeg var aldrig ligesom dem, mit udseende kunne jeg jo ikke lave om på. Og ingen prøvet selv at kigge i mit indre. Jeg skulle jo bare fungere bedst mulig måde i Danmark og det gjorde jeg også. Det er jeg også meget stolt af. Mange gange tænkte jeg, hvad er det der driver mig til at adoptere konstant forandring i Danmark, det danske samfund, karriere og ikke mindst i mit private liv?

 

Annonce

Det var viljen

Det var betingelsen for at være i Danmark

Det var nødvendigt for børnenes opvækst

Det var nødvendigt for at klare mig økonomisk

Det var vigtigt for at bryde ensomhedens rammer

Det var yderst forventet af mit indre ’at skabe sin egen identitet’

Det betød at jeg måtte formulere mine rettigheder

Det var herligt at gøre en forskel

Det var vigtigt at tage ansvar for mit liv og leve op til mine egne og andres forventninger

Og min indre stemme blive ved med at banke på hjertet, hvis du vil ændre noget, så følg forandring og tage udfordringer med et smil.

 

Nogle gange var det spændende og andre gange et surt show men man lever videre. Prøver i hvert fald som en vinderJ

 

Er det godt at blive integreret? Hvis ja, for hvem?

En regering strammer reglerne for udlændinge og andre prøver at gøre det en smule lettere, men men – vi er bare udlændinge selv om vi har haft mere tilknytning til Danmark end vores oprindelige land.

 

Det er der mange som tænker.

Når man har lært sproget, den første betingelse – så kan man udtrykke sig, udveksle tanker, følelser og erfaringer med andre mennesker. Godt vi har ytringsfrihed i Danmark, så hvorfor ikke at lære sprog og bruge ytringsfrihed? Derefter kan vi snakke om det virker.

 

Når man har lært sprog – kan man uddanne sig til det man ønsker at blive til. Man får SU som tak fra staten at ’du læser’. Hvem har størst gavn af uddannelse?

–       Bliver man i DK så er både dig og dit fædreland.

–       Flytter man til udlandet så siger man tak til DK for uddannelse og finder et andet land at servicere.

–       Det er da vel heller ikke dårligt eller svært at gennemføre?.

 

Når man har lært sprog – og har uddannet sig, kan du muligvis få job. Det er ikke sikket du bliver modtaget med et smil i den ønskede virksomhed, da du som etnisk person skal kunne meget mere end Casper eller Lene. Regeringen har sagt vi skal have mere vækst så kan det være der bliver flere jobs. Held og lykke til Danmark.

 

Tingene var aldrig nemmere for mig som en kvinde og det er de heller ikke i dag. Livet er mange gange et dobbeltspil for integrerede folk, fordi livet handler ikke om kun at lære sprog, arbejde og tjene penge, være social til julemiddage osv. Livet handler i sidste ende om at have det godt med sig lige meget om du er 100 % dansker, amerikaner, inder eller en anden nationalitet. Om du er troende i en religion eller ikke, først of fremmest er vi Guds skabte mennesker og ønsker at blive behandlet som mennesker og ikke som en bestemt kategori af mennesker.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top