Annonce

Landsdækkende liga vedtaget
RFC_herrer_06_030312_BP.jpg
Martin Erichsen og co. kommer fra 2013 til at se det jyske floorball-landskab hele året rundt, når den landsdækkende liga bliver en realitet. Foto: Brian Poulsen
Floorball Lørdag vedtog Dansk Floorball Forbund ved klubbernes repræsentantskabsmøde, at en landsdækkende liga er på vej fra sæsonen 2013/2014. Forslaget havde på forhånd mødt hård modstand fra klubberne på Sjælland, der dog måtte se deres bekymringer ignoreret.

Lørdag blev der afholdt repræsentantskabsmøde for Dansk Floorball Union i Fredericia. På dagsordenen stod et særdeles kontroversielt punkt: Et forslag om en landsdækkende liga.

Dansk Floorball Unions turneringsudvalg havdefremsat forslaget, der byder på en landsdækkende liga fra sæson 2013/2014. Her vil 8 hold være at finde i en national liga, i stedet for to regionalt opdelte ligaer som i dag.

Annonce

Økonomisk urealistisk. De forsvarende danske mestre fra Rødovre FC har i et par år været i sin egen klasse i Øst-rækken, og gik ubesejret gennem grundspillet i denne sæson. Derfor lyder forslaget umiddelbart som sød musik i ørene på et hold, der altid søger nye udfordringer, men det forholder sig stik modsat:

”Vi har slet ikke økonomi til det. Vi er ikke i nærheden af at have økonomi til det,” lyder det slukøret fra sportschef Martin Starcke, der skal forsøge at holde sammen på den gruppe af spillere, der nu to år i træk har vundet det danske mesterskab.

”De fleste af vores spillere, det er studerende og så i slutningen af 20’erne og op imod 30, der har et familieliv. De kan ikke sætte al den tid af. Mange af dem stopper, tror jeg,” sagde han til Rødovre Lokal Nyt før forslaget blev stemt igennem.

Sportsligt selvmål. Grunden til at den nye struktur kræver en større potion tid fra spillerne, er de lange udebaneture klubberne skal på. Fra at skulle rundt i Københavnsområdet, skal RFC nu fra 2013 fire ture i alt årligt til Brønderslev, Aalborg, Frederikshavn og Århus.

Et af argumenterne for forslaget, er at det højner det sportslige niveau, at de bedste hold møder hinanden hele året, i stedet for kun i slutspillet. Det argument køber Starcke ikke. Han henviser til at de bedste spillere i stedet stopper, og det sportslige niveau derved tager skade.

Samtidig undrer han sig over, at den landsdækkende liga kun skal indeholde 8 hold. Dette blev vedtaget for mødet fremfor en løsn ing med 10 hold. Forslagsstillerne ”fikset” slutspillet ved kun at lade 4 hold gå i slutspillet, hvor semifinalerne i stedet for bedste-af-5-kampe nu skal afgøres ved bedste-af-7-kampe, som man kender det fra ishockey.

I sæsonen 2012/2013 spiller man derfor bl.a. om at kvalificere sig til den landsdækkende liga året efter. Ligaen kommer i udgangspunktet til at bestå af 4 hold fra både Øst- og Vest-rækken.

Utilfredshed med flertal. Vedtagelsen af forslaget er efter mødet også omgæret af diskussion, om hvorvidt forbundets egne regler blev overholdt. Hver klub og hver bestyrelsesmedlem havde til mødet én stemme, men bestyrelsen samlede angiveligt flertal ved at hente stemmer hos klubber, der ikke mødte op, på trods af at forbundets regelsæt siger: Stemmeret kan kun udøves personligt.

Formuleringen kunne antyde, at man ikke kan samle flertal udenfor kredsen af fremmødte, men det forlyder, at det er normalt praksis, at tolke reglen således at fremmødte både kan tælle som værende bestyrelsesmedlem og repræsentant for en klub, og derved sikres flertallet som det skete lørdag.

Dermed kunne forslaget vedtages på trods af højlydte protester fra Hafnia, Herlev og de forsvarende mestre Rødovre FC, der alle tydeligt har givet udtryk for deres modstand mod forslaget.

Det har ikke været muligt, at få fat i Dansk Floorball Unions bestyrelse til en kommentar.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top