Annonce

Længe leve mangfoldigheden
kvindefestival1_100207_BP.jpg
Den 16. juni er der kæmpe mangfoldighedsfestival på Rødovregaard. Kom og vis flaget i bogstavelig forstand. Foto: Brian Poulsen
medborgerskab Verden er ikke så stor, som den har været engang, eller også er menneskene i den bare rykket tættere på hinanden. Den 16. juni fejrer Integrationsrådet i Rødovre den mangfoldighed med en kæmpe fest.

“Vi sætter spejle i solen til alle, der kæmper på skyggesiden,” sang Gnags engang og råbte ‘længe leve mangfoldigheden’.
Den 16. juni gør vi dem kunsten efter, når vi som Månedens Mission bakker op om Integrationsrådets store mangfoldighedsfestival på Rødovregaard. En festival, der er god grund til både at holde og besøge.
I Rødovre findes der nemlig personer med baggrunde fra ikke mindre end 110 forskellige lande. Det er ikke bare unikt, det er en kæmpe ressource, mener formand for Integrationsrådet, Lally H. Parwana, der selv fejrer sin fødselsdag den dag.
“Altså ikke min rigtige fødselsdag, men min danske fødselsdag. Det er nemlig den dato, hvor jeg selv kom til Danmark for første gang for 33 år siden,” siger hun.
Det er der mange, der har gjort efter hende og alle har de en plads på mangfoldighedsfestivalen og i Rødovre.
“Fokus skal ikke længere være på integration. Det skal være på medborgerskab. Dét er kernen i vores måde at arbejde på, og hvordan vi ser verden. Jeg har altid sagt, at alle borgere er gode til et eller andet, men som indvandrer eller efterkommer kan det godt være sværere at bevise det. Men ikke på mangfoldighedsfestivalen, hvor alle kan vise sig frem,” siger Lally H. Parwana.

Usynlige barrierer
Til festivalen vil man kunne møde alt fra afghanske    til ghanesiske foreninger. Men man skal ikke kun komme for at se på mavedans og spise eksotisk mad, man skal komme for at hylde mangfoldigheden i Rødovre og nedbryde de usynlige barrierer, mener Lally H. Parwana.
“Festivalen er en aktivitet for at fremhæve etniske foreninger og gøre dem synlige. Vi vil gerne have, at de etniske foreninger i Rødovre tager mere ansvar i samfundet, fordi ansvar er en vigtig del af medborgerskab. Derfor skal foreningerne og menneskerne også lære at være stolte af deres mangfoldighed og kultur, og ikke kun dyrke deres kultur indenfor hjemmets fire vægge, men ude i det fri, hvor alle kan få noget ud af det,” slutter hun.
Der vil være masser af sjove familieaktiviteter på dagen, som man kan læse meget mere om i næ- ste uges udgave af Rødovre Lokal Nyt. Her kan man også læse, hvordan vi som en hyldest til mangfoldigheden i Rødovre vil forsøge at samle så mange af de 110 forskellige nationale baggrunde til ét fælles billede. For som Gnags også synger i sangen fra før, er en fremmed blot en ven, du ikke har mødt endnu.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top