Annonce

Jesper Duus tilbage i Rødovre
jesper-duus-RSIK_01_010512_BP.jpg
Jesper Duus er tilbage i Rødovre. Der er dog ikke tale om en backplads hos RMB, men som sportschef for amatørafdelingen i Rødovre Skøjte & Ishockey Klub. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Jesper Duus er tilbage i Rødovre, hvor han er blevet fuldtidsansat som sportschef i Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub. Den aktive karriere sluttede med udgangen af denne sæson, men helt slip på ishockeyen giver legenden altså ikke.

På et pressemøde i dag, tirsdag den 1. maj, blev Jesper Duus præsenteret som sportschef i Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub. Fuldtidsstillingen er kommet i hus via en arbejdsgruppe, der har arbejdet på at samle sponsorer til at oprette den nye stilling.

”Vi er i bestyrelsen særdeles glade og stolte over, at det er lykkedes at indgå en aftale med Jesper takket være en række sponsorer. Det er en stor personlighed og et af de største navne igennem dansk ishockeys historie,” siger formand i RSIK, Jørgen Mieritz. Han fortsætter.

Annonce

”Jesper får ansvaret for at finde en rød tråd igennem alle årgangene i klubben og vil desuden få ansvaret for alle vores trænere. Jesper vil have endnu større fokus på de enkelte spillere i klubben. Meningen med at ansætte en sportschef er, at vi gerne vil fastholde RSIK forrest i dansk ishockey, når det gælder sportslige resultater og ishockeyspil.”

Jesper Duus er en sand legende i dansk ishockey og har først i en alder af 44 år valgt at lægge skøjterne på hylden. Det gjorde han for et par måneder siden, da Herlev Eagles blev slået ud af slutspillet i den hjemlige AL-Bank Liga.

”Jeg er rigtig stolt”
Danmarks mest vindende ishockeyspiller ser frem til at begynde sin treårige aftale med RSIK.

”Jeg er rigtig stolt over jobbet. RSIK er en klub med stolte traditioner. Hvis man har ambitioner om ishockey her på Sjælland, så er det Rødovre, man kigger til,” siger Duus, der ikke kunne slippe ishockeyen.

”Jeg ville gerne blive inden for sporten, og jeg fik muligheden for at blive sportschef takket være arbejdsgruppen og sponsorerne, der har gjort et godt stykke arbejde. Og jeg håber selvfølgelig, at jeg kan bidrage med lidt mere end kun mine sportslige kompetencer. Jeg ser frem til denne her udfordring.”

Den mangeårige landsholdsspiller har om nogen forstand på, hvad ishockey handler om. Men det er ikke kun ishockeytanker, der florerer i Duus’ hoved, når det kommer til hans nye stilling i RSIK.

”Missionen – eller visionen – for mig er, at RSIK kontinuerligt kan skabe talenter. Jeg kunne også godt tænke mig, at RSIK blev gentegnet som en klub, der tager et stort socialt ansvar; sørger for, at ungerne først og fremmest passer deres skole,” forklarer han foran en større forsamling tilhørere på dagens pressemøde.

RSIK går forrest
En anden af paneldeltagerne på denne solbeskinnede 1. maj, var Rødovres borgmester, Erik Nielsen, der selv tidligere har været engageret og spillet i klubben. Han roser klubbens arbejde med at ansætte en sportschef.

”Det, at ansætte en sportschef i amatørafdelingen, er at gå forrest, og det er RSIK også kendt for. Det er med stor stolthed, at jeg noterer mig, at min klub nu går forrest på det her område og fortsætter udviklingen med de mange dygtige spillere,” forklarer han.

Rødovre er kendt i hele Danmark for det stærke ungdomsarbejde og for at levere dygtige spillere til forskellige ligaer rundt om i Europa og Nordamerika.

”Det vigtigste i RSIK er det store ungdomsarbejde. Det er det, vi er kendt for. Vi har altid været foregangsmænd på hele ungdomsarbejdet. Jeg vil også gerne takke sponsorerne. Det er nemlig rigtig vigtigt, at man også bakker op om sådan et arrangement som det her i forhold til at ansætte en sportschef,” lyder det fra Erik Nielsen.

Jesper Duus er også blevet valgt som formand for et nyoprettet sportsudvalg, der også har medlemmer i de to dygtige ungdomstrænere, Brian Madsen og Heikki Karvinen. Duus vil fra dags dato tage fat på sit nye arbejde, og han har dermed sommermånederne til at få indblik og styr på hverdagen i Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top