Annonce

Hvad skal Rødovres nye biograf hedde
shell-grunden_01_060312_BP.jpg
Den nye biograf kommer til at ligge ved den gamle shell tank som er en del af Rødovre Centrums udvidelse
Ny biograf Filmelskere og popcorngnaskere kan godt begynde at glæde sig. Rødovre Centrum har netop fremlagt planerne for en ny topmoderne fem-sals biograf med landets bedste digitale Udstyr og lyd. Men hvad skal den hedde? Det kan du være med til at bestemme.

Rødovre Centrums nye biograf mangler et navn. Derfor tager biografens kommende bestyrere, allerede inden de fem nye sale står klar, lokale filmelskere med på råd. Både omkring, hvordan biografen skal udformes, og omkring, hvad biografen skal hedde.

Og det er ikke en Hr. Hvem som helst, der kommer til at stå i spidsen for Rødovre Centrums kommende biograf. En biograf, som centeret forventer, vil kunne tilbyde områdets filmelskere oplevelser ud over det sædvanlige fordi man har prioriteret ny teknologi højt. Målsætningen er klar:

Annonce

Førende digitalt udstyr og opfindsomme opsætninger skal gøre biografen til en kulturinstitution, der tiltrækker filmelskere fra et bredt opland. De kommende bestyrere, Emil Mark Nørholm, der blev kåret til Årets Biografperson i 2009 og Jan Boye Thomsen, har mange års erfaring med at drive biografer i hovedstadsregionen.

Og det gør de altså ikke bare ved at sætte en ny film i rullen og trykke start.

De to garvede biografbestyrere har nemlig gode erfaringer med at drive biografer på deres egen utraditionelle måde ved at tilbyde et unikt filmudbud, operavisninger eller sågar partidebatter

”Folk går ikke længere i biografen blot for at se film. Biografen har i dag ligeledes en vigtig funktion som kulturelt samlingspunkt. Vi ser frem til at påtage os den udfordring, det er at skabe et kulturelt centrum for

Områdets borgere. Vi glæder os til at drage nytte af vores til sammen 50 års erfaring med biografdrift til at skabe en unik kulturinstitution til gavn for hele området,” siger Emil Mark Nørholm.

Valget af de to bestyrere var da heller ikke tilfældigt.

”For os har det været vigtigt at finde erfarne ildsjæle, der ønsker at gøre Rødovre Centrums nyebiograf til et kulturelt tilløbsstykke i området. Vi ønsker at tilbyde vores gæster mere end en filmoplevelse. Biografen skal ligeledes have en social funktion blandt alle aldersgrupper i lokalområdet, siger Jesper Andreasen, direktør i Rødovre Centrum.

De nye biografbestyrere ønsker at give lokalområdets borgere indflydelse på udformningen af deres nye biograf. Der arbejdes blandt andet i øjeblikket på at tilrettelægge en konkurrence, hvor  borgerne kan få lov til at navngive biografen og biografens sale. Biografen forventes færdigbygget og klar til at modtage de første gæster 1. september 2013


Kommentarer

4 kommentarer om “Hvad skal Rødovres nye biograf hedde”

 1. Fie siger:

  Simpelthen utroligt! Jeg er virkelig skuffet over Rødovre centrum fremtids planer.
  Centeret er flot nok! Og vi har viften, og hvorfor så lave en Ny biograf med 5 sale….det forstår jeg ikke. Jeg synes ikke om det. Jeg håber viften bliver selvom den nye åbner. Men jeg vil resten af tiden til byggeriet er færdigt, være skuffet over at man laver en biograf, når man har 1.

 2. Morten siger:

  Viftes ‘biograf’ er røv og nøgler. Skal man i biografen skal man ind til byen, bruge en formue på parkering eller togbilletter.

  Men det er typisk dansk, puha alt nyt er farligt.

 3. Tita siger:

  Er enig med Fie. Forstår heller ikke Rødovre Centrums ejere. Vi har en dejlig biograf, hvorfor skal de ødelægge dette? Unfair konkurrence og usportslig opførelse!
  Frygter også at RC med en biografen bliver et lige så ubehageligt sted at gå på indkøb som fx. Fisketorvet, der er fyldt med støjende unge mennesker, der ‘hænger ud’ ved biografen.

 4. Dennis siger:

  Konkurrence er nu en fin ting synes jeg. Så håber jeg at de invistrere i IMAX udstyr så vi endelig kan få os en ordenligt biograf ikke kun i Rødovre men i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top