Fyrtårnet fylder 80
Jubilæum Gymnastik og Idrætsforeningen Orient havde 1. maj 80 års jubilæum, og der var derfor reception i Rødovrehallen d. 4. maj. Borgmesteren roste i sin tale foreningen og kaldte den for ”et fyrtårn” i Rødovres forenings- og idrætsliv.

Der var fint dækket op i kantinen i Rødovrehallen fredag d. 4. maj, da Gymnastik og Idrætsforeningen Orient(G.I.F Orient) afholdte reception i anledning af deres 80 års jubilæum.

Der var også en række gæster, der udover godt humør havde medbragt store gaver og fine ord. Borgmester Erik Nielsen konstaterede, at G.I.F Orient var ”still going strong” og kaldte foreningen et fyrtårn i Rødovres forenings- og idrætsliv.

Annonce

Uvurderlig indsats. Borgmesteren roste for den økonomiske ansvarlighed, der gennem årene har præget G.I.F Orient, men konstatere at den største værdi lå i det arbejde, der er blevet og til stadighed bliver udført i G.I.F. Orient:

”Den aktivering af børn, unge og yngre ældre kan ikke gøres op i kroner og øre,” lød det fra socialdemokraten, inden han overdrog et gavekort på 8.000 kr. til klubbens Holger Hansen-mindelegat.

Også Fællesrepræsentanterne for Idrætsforeningerne(FIR) havde pæne ord og et bidrag med til mindefonden. Receptionen blev også brugt til uddeling fra Arvins mindefond, en fond hvor renterne bruges på at belønne ledere, der har gjort en indsats for at dygtiggøre sig i klubbens tjeneste.

Hæder til ledere. Årets modtagere modtog 500 kr. og var fra fodboldafdelingen af G.I.F. Orient Carina Olsen, Elizabeth Thynov, Susanne og Kate Mounaix og Casper Skræm. Fra gymnastikafdelingen var der hæder til Maria og Line Weiss, Line Gundersen, Ingrid Jensen, Susanne Lund Hansen og Mie Pommer Hansen. De sidste tre modtager blev, fra svømmeafdelingen, Emil Fløistrup, Christian Lunde og Simone Toftegaard.

Samtidig havde formand Jan Quaade plads til en, med formandens egne ord, alvorlig men glædelig, overraskelse. Asta Nykjær blev til stående ovationer hyldet for 41 års tjeneste, da hun af bestyrelsen blev udnævnt til æresmedlem af G.I.F. Orient.

Stadig relevant. Da formanden tog en snak med Rødovre Lokal Nyt om G.I.F. Orient var det med stolthed i stemmen, han kunne konstatere, at foreningen, der i dag har ca. 1700 medlemmer, efter 80 år stadig er relevant for rigtig mange mennesker i alle aldre:

”Vi er relevante i den forstand, at vi går ind for det, der hedder bredde-idræt her i kommunen. Vi har nogle kanon dygtige ledere, instruktører og trænere i for de forskellige aktiviteter – og har haft det i mange år,” forklarede han over Lokal Nyt.

Grunden til at foreningen forbliver relevant, er ifl. formanden, at på trods af skiftende omstændigheder og forhold, har G.I.F. Orient en essentiel fællesnævner:

”Vi går ikke altid efter medaljer, men vi går efter at have det rart sammen. Vi har ikke noget imod at vinde medaljer, – eksempelvis har El-Hockey-drengene lige vundet guld igen – men for os er det samværet og nærværet med vores medmennesker, der gælder,” lød det med et smil fra den glade formand.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top