Annonce

Frivilligcenteret fylder fem
WEB_frivillig_fredag_2011-.jpg
Frivilligcenteret kan se tilbage på fem hastigt udviklende år, som kulminerede i Frivillig Fredag sidste år. Foto: Arkiv
frivillig Efter de første års usikre, men alligevel tryllebindende skridt, er Rødovre Frivilligcenter for længst begyndt at stå på egne ben. Den 11. maj kan man fejre fem års fødselsdag med udsigten til endnu flere frivillige initiativer.

Børnesygdomme har der ikke været nogen af. Rødovre Frivilligcenter har på rekordtid udviklet sig fra at være en god idé født i kommunens skød, til at være en uundværlig udeboende partner.
Den 11. maj fejrer frivilligcenteret sine første fem år.
“Vi har udviklet os til noget mere end det til at starte med var tænkt som. Det har vi gjort fordi karakteren og behovet for frivilligt arbejde er vokset. Vores mange foreninger leverer frivilligt arbejde på en professionel måde, og det har gjort os til en aktiv medspiller i byen, når der skal tænkes løsninger og ses fremad,” siger formand for bestyrelsen,” Jette Jensen.
I Rødovre er der cirka 150 foreninger at holde styr på, og det har frivilligkoordinator Tina Messaudi skam også.
“Man kan komme til os, når man ikke ved, hvordan man skal komme ud med sit budskab, eller når man har brug for hjælp. Vi er gode til at rådgive og give bistand, og mange ser os som et stærkt supplement til det offentlige,” understreger hun.

For alle
Der findes foreninger, som holder møder i frivilligcenteret og får hjælp til en masse ting, og så findes der foreninger, som er selvkørende. Fælles for dem er, at de gennem frivilligcenteret bliver en del af en større helhed og kan netværke med hinanden.
Hvis man ikke har gjort det endnu i år, er der altså en god lejlighed til fødselsdagen, hvor der vil være reception med sprudlende vin fra kl. 14 til 18. Skal Tina kigge fem år ud i fremtiden, bliver vinen dog skiftet ud med kaffe, og lidt mere.
“Jeg vil gerne videreudvikle vores ‘More than cofee’ caféer og gerne have fat i flere med indvandrerbaggrund,” siger Messaudi, der er enig med Jette Jensen i, at der har været mange højdepunkter.
“Det største må dog have været sidste års Frivillige Fredag, hvor vi fik så mange foreninger til at løbe med en stafet fra den ene ende af byen til den anden. En stafet som indeholdt en frivilligpolitik, som vi kunne give videre til politikerne,” siger de nærmest i kor.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top