Annonce

Friluftsgudstjeneste for alle sanser
WEB_friluftsgudstjeneste04_.jpg
Rødovres fire kirker er igen i år gået sammen om at lave en udendørs gudstjeneste med masser af underholdning i anledning af pinsen. Her ses et indslag fra sidste år. Foto: Arkiv
kirke Anden pinsedag fejrer Rødovres fire folkekirker pinsen gennem en spændende fælles friluftsgudstjeneste på engen ved Rødovre kirkes Sognehus.

Af Ida Bugge, børne- og ungemedarbejder ved Rødovre kirke

Der er lagt op til en familiegudstjeneste, der taler med mange stemmer til alle sanser gennem ord, musik, sang og dans, sådan at den afspejler den glædesfest og flerstemmighed, som er pinsens kendemærke.
Pinsen markerer nemlig en helt usædvanlig begivenhed, der fandt sted for ca. 2000 år siden: Jesu venner var samlede i et hus i Jerusalem. Uden varsel fejede et kæmpe vindstød pludseligt gennem lokalet, hvor de sad, og tunger som af ild satte sig på hver enkelt af dem og gjorde dem glade og opstemte – og pludselig var de også i stand til at tale alle sprog! Deres glæde smittede, og mange mennesker lod sig døbe den dag, og det er sådan kirken blev grundlagt. Hvert år fejrer vi med pinsen Helligåndens komme og med den, at det er kirkens fødselsdag.

Tunger af ild
Friluftsgudstjenesten i Rødovre anden pinsedag er fyldt med smuk musik. En strygekvartet spiller både klassiske og populære værker og lægger også strenge til danseindslaget “Tunger af ild”, danset af en børnegruppe samlet på tværs af kirkerne. Et velklingende kor af kirkesangere synger kendte korsatser, og alle kan være med til at løfte deres stemmer både i salmesang og i et rungende pinsetalekor ud over engen.

Medbring madkurv
Efter gudstjenesten bliver der tid til at nyde sin medbragte madkurv i det grønne. Man kan købe sodavand, kaffe, te og hjemmebagte kager. Pengene går til Folkekirkens Nødhjælp. For børn og barnlige sjæle er der lege og sjove aktiviteter i det fri. Man kan bl.a. prøve sit øjemål af ved at prøve flødebollekatapulten og lave snobrød over bål. Alle er velkomne!

Pinsearrangementet er et samarbejde mellem Grøndalslund, Islev, Hendriksholm og Rødovre Kirke og finder sted den 28. maj på engen ved
Rødovre Sognehus, kl. 11 til ca. 14.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top