Annonce

Forårssol lokker boligkøbere ud i lyset
WEB_Bolig.jpg
Trods kriseudmeldinger ser boligkøberne nu mindre negativt på udviklingen end for tre måneder siden. Foto: Brian Poulsen
bolig Mens truslen om nye prisdyk lurer som en sort sky over det danske boligmarked, har danskernes syn på boligmarkedet taget et lille solskinshop op ad.

Hvis ejendomsmæglerne skulle uddele smileys til boligmarkedet, ville de fleste nok vende det sure smil nedad. Prisfaldet på det danske marked har for længst passeret grænsen, hvor man kan kalde det historisk.
Men efter de kolde vintermåneder har danskernes syn på boligmarkedet faktisk taget et lille hop op, der godt kan give antydningen af et begyndende smil.
“Der er flere købere i markedet, end vi så i efteråret, siger ejendomsmægler Martin Enemærke, Nybolig Rødovre.
Og han er ikke alene om at have en lille smule mere tillid til udviklingen.
Oven på et efterår og en vinter, der var præget af snak om gældskrise og usikkerhed omkring dansk økonomi, ser det nemlig ud til at danskernes syn på boligmarkedet er blevet lidt   bedre.
Nykredit måler danskernes forventninger til huspriserne,  som steg fra minus 18 til minus 15 i 1. kvartal af 2012. Huspristilliden, kalder Nykredit det.
“Humøret er endnu ikke i plus, således der er flere der tror på en positiv udvikling, end en negativ udvikling, men humøret går i den rigtige retning, og vi kan også mærke, at der er flere interesserede købere i markedet, end der var i efterårsmånederne,” siger Martin Enemærke.
 Han vurderer, at der er flere købere, der vælger at slå til nu end for tre måneder siden, fordi mange års prisfald endelig har fået priserne ned på et niveau, hvor den gennemsnitlige pris er lavere end for syv år siden. Samtidig er det, med en historisk lav tilpasningsrente under 1 procent eller en historisk fast, lav rente på 3,5 procent også billigere, at bo i egen bolig.
 “Der er mange boliger til salg og dermed meget at vælge imellem, men der er også flere danskere, der gerne vil flytte. Enten fordi det er børnefamilier, der har brug for mere plads, eller omvendt fordi børnene er flyttet hjemmefra og den store villa skal udskiftes med et mindre rækkehus eller en ejerlejlighed.
Vi forventer derfor, at der i de kommende måneder kommer mere gang i bolighandlerne,” tilføjer Martin Enemærke.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top