Annonce

Entreprenørfirmaer dømt for byggesjusk
byggeuheld-skoejtehallen_14.jpg
To jyske entreprenørfirmaer er blevet idømt bøder på 40.000 kr. i forbindelse med sammenstyrtningen af den kombinerede ishockey- og tennishal på Rødovre Parkvej tilbage i 2009. To håndværkere kom alvorligt til skade under kollapset. Foto: Brian Poulsen
politi To jyske entreprenørfirmaer er blevet idømt bøder på 40.000 kr. i forbindelse med sammenstyrtningen af den kombinerede ishockey- og tennishal på Rødovre Parkvej tilbage i 2009.

To håndværkere kom alvorligt til skade, da Rødovres nye store sportshal kollapsede under opførslen tilbage i januar måned 2009.

Sammenstyrtningen skete, mens håndværkere arbejdede på stedet. På den skæbnesvangre dag fjernede montører en stålbjælke fra bygningens stålfundament, hvorefter hele konstruktionen kollapsede.

Annonce

Det endelige skyldsspørgsmål har indtil videre været tre år undervejs, men i går faldt der dom over to jyske entreprenørfirmaer. De er begge blevet dømt for byggesjusk og idømt bøder på 40.000 kr. Det ene nu konkursramte firma havde ikke leveret og monteret en sikkerhedsmæssig forsvarlig stålkonstruktion, og det andet firma havde ikke udført det efterfølgende anlægsarbejde sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Anklager Michael Winther glæder sig over dommen. Han hæfter sig blandt andet ved, at Retten ikke valgte at mindske bøderne, selv om sagen er 3½ år gammel.

”Det er en vigtig principiel sag. Mange mennesker kunne være kommet til skade på grund af de her firmaers byggesjusk,” siger anklager Michael Winther.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top