Annonce

Eksamen – åh nej
WEB_eksamensangst_02_100512.jpg
Det er ikke alle, der er lige cool i den vigtige eksamenstid. Men selv, hvis man er meget nervøs, er der gode råd at hente. Foto: Brian Poulsen
u-land Eksamen. En ting, der både skræmmer os, og får sommerfuglene indeni til at flagre som gale. Somme tider kan det virke alt for voldsomt, og så sætter panikken ind. Er du også en af dem der frygter dine eksaminer, så læs med her og få nogle gode tips og tricks til at overleve din eksamen.

Af Caroline S. Nielsen

Forår og sommer er sæson for eksaminer og højtid for stress. Mange af os har massevis af eksaminer at læse op til og det kan godt være en lidt stor mundfuld at gabe over – nogle gange måske lidt for stor. Men bare rolig. Vi har fundet nogle eksperter, der selv har prøvet det dér med at gå til eksamen. Her kan du læse deres bedste råd:

Annonce

Noter forsvinder
Få styr på tingene. Når du skal til eksamen, er det en god idé at opdele dine dokumenter i områder, fx en mappe til hvert fag. På den måde får du et bedre overblik over dine vigtige papirer, som samtidig har en mindre chance for at forsvinde, lige når du skal bruge dem. Gør dette senest et par dage før eksamen, så du ikke stresser dig selv. Rådene her er givet af Camilla Kold, der selv er en af de mange, der har gennemlevet eksamen i både niende, tiende og på HHX. “Jeg var selv meget nervøs, da jeg skulle til eksamen første gang, men fordi jeg havde orden i mine ting, klarede jeg mig helt fint igennem,” siger hun.
Uden mad og drikke, duer helten ikke. “Spis rigtigt, så du får masser af energi til at koncentrere dig og sørg for at få masser af søvn – du kan jo ikke præstere, når du ligner en omvandrende zombie! Skru også lidt ned for festerne – gem dem, så har du noget at fejre!” Disse råd kommer fra Niels Schjerlund, der også selv har gennemgået en hel del eksaminer.  “Jeg var ikke selv særlig godt forberedt til mine første eksaminer i niende klasse og det fortryder jeg i dag. Jeg håber, at andre vil følge disse råd og lade være med at lave den samme fejl.” Niels har dog fået vendt skuden og er i dag uddannet til bygningsingeniør. Han mener også, at det er vigtigt at kende sine egne grænser. “Ellers skuffer man måske sig selv og det er faktisk noget af det værste man kan gøre,” tilføjer han.

Sjove idéer
Det må også godt være lidt sjovt at forberede sig til en eksamen. Sæt dig ned med en ven/ven- inde og hyg jer med at udforme nogle små rim og remser, der kan hjælpe jer til at huske de dér svære begreber i geografi, man ellers ikke lige kan huske i  hovedet. Det gør det sjovt at forberede sig og bryder det ensformige mønster af kedelig læsning, man skal igennem inden eksamen. For at komme med et godt pædagogisk eksempel, som min lærer præsenterede for mig og min klasse: Med hvad Jagter Man Julemanden, Som Urinerer Ned i Pastaen = denne skøre, men humoristi- ske remse, svarer til Solsystemets ni planeter – Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun og Pluto, hvis forbogstav er understreget og skrevet med stort. På den måde kan en remse både hjælpe og være sjov på samme tid.  Vil du også gerne have en god eksamen, så husk på dette råd fra en af Rødovres niendeklasseelever, Line Hesdam, der selv har eksaminer at se frem til: “Du opnår intet, hvis du ikke har viljen.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top