Annonce

Danmark rejser til VM med sejr
mads-boedker-landsholdet.jpg
Der var Rødovrescoringer fra både Mads Bødker (i midten) og Jesper Jensen, da Italien blev besejret med 4-2. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Det danske landshold fik den bedst tænkelige generalprøve inden VM-starten på fredag i Stockholm, da holdet tirsdag aften vandt 4-2 over Italien i Rødovre Skøjte Arena. Glædeligt var gensynet med de mange Rødovre-drenge, der stod for tre af kampens scoringer. Kampen blev overværet af 3.500 tilskuere.

VM-testkamp
Danmark – Italien 4-2
(3-1, 0-1, 1-0)
01:42 1-0 Jesper Jensen (Nielsen, Larsen) pp1
04:49 2-0 Mads Bødker (Hardt, Storm)
06:16 2-1 Giulio Scandella (Insam, Plastino)
12:54 3-1 Nichlas Hardt (Eller, Nielsen)
34:28 3-2 Robert Sirianni
53:09 4-2 Frans Nielsen (Hardt, Eller) pp1
Udv.: DK 4×2, ITA 7×2
Skud: 36-15
Tilskuere: 3.500

Danmarks kæder:
Målmand: Frederik Andersen
1. Jesper Jensen – Philip Larsen. Lars Eller – Frans Nielsen – Nichlas Hardt
2. Stefan Lassen – Philip Hersby. Morten Madsen – Julian Jakobsen – Jannik Hansen
3. Kasper Jensen – Mads Bødker. Kirill Starkov – Morten Green – Kim Lykkeskov
4. Michael Eskesen. Bjarke Møller – Frederik Storm – Jesper Jensen – Morten Poulsen

Annonce

Kronprins Frederik havde indfundet sig på tilskuerrækkerne til aftenens testkamp, og han kunne inden kampen se Jesper Duus modtage blomster på isen for en flot karriere. Duus, der tidligere på dagen blev præsenteret som RSIKs nye sportschef.

Nationalsangene blev spillet, og den sidste testkamp inden VM kunne begynde.

1. periode
Lars Eller åbnede ballet allerede efter 22 sekunder, da han fik fremprovokeret en blokering his den italienske målmand. Stærk aktion af Montreal-spilleren.

Italien fik en mand udvist efter godt et minut for cross checking. Danmark skulle forsøge sig i et spændende powerplay. Og det danske landshold skulle kun bruge lidt under et minut, før Jesper Jensen hamrede pucken ind i netmaskerne. 1-0 til Danmark foran en fyldt Rødovre Skøjte Arena.

Danmarks andenkæde spillede et godt skifte med høj fart og intensitet. Kort efter satte danskerne endnu et flot angreb ind, og det var Mads Bødker, der kunne bringe Danmark i front med 2-0 på et nyt langskud. 2-0 og to backmål af to Rødovre-drenge. En flot start for hjemmeholdet.

Godt seks minutter inde i kampen fik Italien reduceret ved Giulio Scandella. Han modtog pucken i en kontra og udplacerede sikkert den danske målmand Frederik Andersen mellem benene.

Indledning havde budt på to danske mål, men der havde også sneget sig et par forsvarsfejl ind. Der var helt sikkert også nerver på spil hos mange af de danske spillere, der havde noget at bevise over for publikum.

Italien fik en ny udvisning efter 11 minutter for holding the stick. Danmark satte tryk på fra start med Philip Larsen som skytten fra blå linie. Det blev lidt af et skydetelt. I det samme som Italien blev fuldtallige, scorede Danmark til 3-1 ved. Nichlas Hardt styrede pucken ind tæt under mål efter flot aflevering fra Lars Eller.

Julian Jakobsen blev udvist i to minutter for cross checking med fem minutter til pausen. Danmark gjorde det rigtig svært for Italien, og danskerne kunne tilmed sætte i kontra og få et par afslutninger ind.

Der havde perioden igennem været masser af istid til de danske NHL-spillere, Frans Nielsen, Lars Eller, Jannik Hansen og Philip Larsen. De bærende spillere på et i forvejen stærkt besat landshold.

Kirill Starkov fik to minutter for holding med godt et halvt minut tilbage. Frederik Andersen nåede lige at lave en god redning. Slut på en periode, som havde stået i danskernes tegn.

2. periode

Italien startede i powerplay, men det var Danmark, der dominerede i det første halvandet minut. Men Italien havde vist momentvise flotte ting i første periode, så holdet skulle bestemt ikke afskrives i denne kamp.

Det var faktisk også Italien, der vendte spillet i de næste par minutter og havde etableret angreb i danskernes zone. Men til gengæld fik de udvist en spiller efter fire minutter, og Danmark fik muligheden i overtal. Danmark fik ikke etableret sig, og så kunne italienerne få femte mand på isen igen.

Frederik Andersen viste med et par flotte redninger, at han er fremtidens keeper – NHL-keeper. Han udviser stor ro og er tilmed lidt af en mur at passere. En meget vigtig brik på det danske landshold.

Mads Bødker havde en god afslutning på en kontra, men hans skud passerede lidt over målet. Ind kom førstekæden, der var en evig kilde til uro i og omkring Italiens zone.

Perioden var kendetegnet ved meget spil frem og tilbage uden at Danmark var dominerende i samme grad som i første periode.

Julian Jakobsen fik en farlig afslutning tæt under mål med syv minutter til pausen, men perioden havde hidtil været uden scoringer. Kvaliteten dalet en smule i forhold til de første 20 minutter. Og Italien havde faktisk haft flere fornuftige angreb.

Og det var også aftenens gæster, der fik det næste mål. Det var Robert Sirianni, der med seks minutter igen fik listet pucken ind bag Frederik Andersen med et skud fra distancen. Et mål lidt ud af den blå luft, og kampen var helt åben igen.

Backen Philip Larsen var en evig trussel fra blå linie – ja, sågar fra tæt under målet. En god offensiv back, der vil få stor værdi for den danske backlinie.

Perioden havde skortet på de helt store chancer fra Danmarks stav, men hen mod slutningen af perioden blev det til et par gode slagskud. Italiens målmand kæmpede gævt i kassen og havde således lukket danskerne ned i kampens midterste periode.

Med lidt under et minut igen fik hvert hold en udvisning – for Danmark var det Jannik Hansen for slashing. Perioden sluttede uden de store ting, og Italien vandt således perioden 1-0. 3-2 sammenlagt inden kampens sidste periode.

3. periode

Italien lagde ud med at være seks spillere på isen efter et halvt minut, og det kostede naturligvis en udvisning. Danmark fik den bedste afslutning i overtal fra Frans Nielsen, der sendte et af sine farlige håndledsskud af sted.

Danmarks førstekæde skruede tempoet op fem minutter inde i perioden og fik fremprovokeret flere blokeringer hos den italienske keeper. Men Danmark var fortsat målløse siden kampens 13. minut.

Det var som om, at Danmark ikke havde samme farlighed som i første periode. Italien skal også have deres del af æren, for holdet gjorde det faktisk over forventet i denne testkamp. Friskt spil op ad banen, der til tider kastede gode afslutninger af sig.

Julian Jakobsen havde kampen igennem vist stor målfarlighed, ligesom Jannik Hansen også viste, hvorfor han er frontløber på i Vancouver.

Tilskuertallet blev annonceret til 3.500 – fuldt hus! Stemningen var dog ikke, hvad den er til Rødovres kampe. Man fornemmede dog sagtens tilskuernes store medlevning.

Italien fik en spiller udvist med otte minutter igen, og et nyt forsøg skulle gøres i powerplay. Danmark satte tempo på, og godt et minut inde i overtallet, fandt Nichlas Hardt en fri Frans Nielsen på modsatte side. Han satte på fornemste vis sendte pucken ind uden chance for målmanden. 4-2 til Danmark med syv minutter igen.

Morten Poulsen kunne have øget føringen, men på trods af et stærkt skift af fjerdekæden, klarede Italien frisag.

Italien fik en spiller udvist med fire minutter tilbage. Danmark fik ikke etableret sig, og i stedet fik Philip Larsen to minutter for tripping med to et halvt minut igen. Italien blev fuldtallige med to minutter tilbage.

Italien trak målmanden ud med halvandet minut før tid, og tilskuerne rejste sig op og gav spillerne klapsalver med mod kampens afslutning. Kampen sluttede med stående ovationer til de danske spillere, der havde sejret med 4-2.

Danmark fik dermed den bedst mulige optakt til VM-starten på fredag, hvor Tjekkiet venter i VMs første kamp for danskerne.

Aftenens testkamp blev vundet – men med mindre svagheder undervejs. Italien overraskede mange med stort gå-på-mod, og det er et hold, som Danmark absolut skal tage seriøse til VM. Første periode i aften var mest iøjnefaldende festfyrværkeri fra danskerne, der hurtigt bragte sig på 2-0.

De tre første af Danmarks mål blev scoret af Rødovre-drenge; Jesper Jensen, Mads Bødker og Nichlas Hardt. Herudover var der et glædeligt gensyn med Jannik Hansen, Lars Eller og Morten Madsen.

En stor aften for dansk ishockey med besøg af Kronprins Frederik sluttede, og en stor aften for de mange fremmødte Rødovre-tilhængere, der fik en kæmpe oplevelse at gå hjem på. Kronprinsen overrakte afslutningsvis præmier til den bedste spiller for hvert hold.

Danmark indleder som skrevet VM på fredag, når Tjekkiet byder op kl. 16.15 i Globen i Stockholm.

Italiens bedste spiller: Giulio Scandella (ét mål)

Danmarks bedste spiller: Frans Nielsen (ét mål og to assist)

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top