Blå studenter – nu også i Rødovre
WEB_Nanna-og-Julie-2.jpg
Hvis alt går vel bliver Nanna og Julie til næste sommer to af de første HF-studenter der har taget deres uddannelse fra VUC i Rødovre. Foto: Privat
uddannelse VUC på Højnæsvej var tæt på lukning, men det hører nu fortiden til. Vækst og udvikling kendetegner uddannelsesstedet nu og hvis alt går vel, så springer de første studenter ud til næste år.

Hvis man spørger de studerende på Rødovre Gymnasium, så vil de nok mene at der kun findes én hue og den er rød.
Rødovre Gymnasium er det eneste sted i byen, hvor man som studerende får en hue på, når man har gennemført en ungdomsuddannelse, men til næste år bliver der lavet om på det faktum, når VUC Vestegnen på Højnæsvej fra næste år, også gør det muligt. Uddannelsescenteret er nemlig inde i en rivende udvikling og fremover bliver det muligt at tage en fuld HF eksamen på skolen.
“HF tilbuddet har været en overraskende succes”, siger afdelingschef Henrik Daugaard, som selv er vokset op i Rødovre. Han kan yderligere fortælle, at kursisterne nu presser på for at vi skal udvide det. 
“Det har været god latin at etablere store uddannelsesinstitutioner, men for mange unge og voksne er det vigtigt at man kan nå det man skal, til fods eller på cykel. Og når arbejdsmarkedet forventer mere uddannelse, så må vi tilbyde det på en måde så det kan passe ind i en travl hverdag. Det er det vi gør,” udtaler han.

Ønske fra kursister
En væsentlig grund til at udvide Hf tilbuddet i Rødovre er et ønske fra de kursister som allerede går på skolen og som nu snart skal til eksamen.
“Jeg startede på den et-årige fagpakke fordi jeg ville være pædagog. Men jeg er blevet rigtig glad for at gå i skole, og nu vil jeg gerne tage en fuld HF og så læse til lærer,” siger Nanna som bor i Maglekær i Rødovre.
” Jeg har prøvet at komme i gang med uddannelse nogle gange siden jeg droppede ud af gymnasiet for snart 10 år siden, men det er først nu at det er blevet til noget. Hvis der ikke havde været et tilbud i Rødovre, var jeg nok ikke kommet i gang igen. Med to børn på to og fire år og med et stramt budget er jeg afhængig af at jeg kan gå i skole i nærheden af hvor jeg bor,” fortæller hun.

Annonce

Plads til alle
VUC på Højnæsvej er en lille skole og det passer kursisterne godt.
“Det betyder at vi har fået et tæt og godt forhold til hinanden og til vores lærere, siger Julie som også bor i Rødovre.
“Vi mødes uden for timerne og laver ofte vores studiearbejde sammen på skolen. Lærerne er engagerede og giver os den hjælp vi har brug for. Det er rart at få udfordret hjernen igen når man har været ude af skolen i nogle år, og det er rart at være i et miljø, hvor vi arbejder med tingene og støtter hinanden fordi vi ved at det er nu vi skal have en uddannelse. Jeg var ikke klar til det, da jeg prøvede i gymnasiet, men det er jeg nu og jeg synes det er rigtig godt at jeg nu kan blive HF student i Rødovre,” udtaler Julie.
Tirsdag den 15. maj kl. 17.00 til 19.00 er der åbent hus, hvor alle er velkomne til at komme og høre om de nye tilbud.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top