Annonce

Alt gik perfekt da højhusene styrtede i grus
hoejhus-spraengning_68_130512_BP.jpg
Alt gik som det skulle, da de to højhuse blev sprængt søndag lidt efter 12. Foto: Brian Poulsen
det store brag Sprængningen af de to højhuse i Ruskær og Agerkær gik helt som planlagt. ”Det er gået over al forventning,” lyder det fra AABs administrerende direktør, Christian Høgsbro. De berømte huse sank i grus på få sekunder med fem minutters mellemrum.

Der har været talt om nedrivningen i årevis, sprængningen har været planlagt ned til mindste detalje i månedsvis og i dag var det hele overstået på få minutter.

Sprængningen af de to højhuse i Ruskær og Agerkær gik helt som planlagt, da de styrtede i grus på få sekunder med fem minutters mellemrum i dag præcis kl. 12.00

Annonce

De to højhuse var hver lastet med 35 kg. sprængstof og det var højhuset i Ruskær der først måtte lade livet. Sprængladningerne var placeret i tre niveauer i højhusenes bærende vægge.

Kort før sprængningen af Ruskær var der forvarsler med sirener efterfulgt af et knald der skulle skræmme eventuelle dyr ud af bygningen. Herefter lød der igen to hyletoner, inden den endelige sprængning på få sekunder knuste det 13 etager og 37 meter høje højhus i Ruskær.

Samme procedure gjorde sig gældende, da turen fem minutter senere var kommet til højhuset i Agerkær. På en næsten skyfrihimmel styrtede højhuset sammen helt efter planen. Til klapsalver fra op mod tusind tilskuere der havde taget opstilling i området omkring jernbaneoverskæringen på Avedøre Havnevej.

”Det er gået over al forventning. Alt er simpelthen gået lige som det skulle. Hele dagen har været tilrettelagt godt af politiet, Hjemmeværnet og alle dem der har været en del af sprængningen,” forklarer AABs administrerende direktør, Christian Høgsbro.

Han glæder sig især over sprængningernes præcision.

”Jeg har været over og kigge ved højhuset i Agerkær og selvom der ligger en børneinstitution 10 meter fra højhuset, så er der ikke en eneste murbrok der er landet forkert. Det er imponerende,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top