Annonce

Alt er gået demokratisk til
RFC-Aarhus_floorball003_020111_BP.jpg
DaFU afviser kritikken af både forslaget og vedtagelsen af den landsdækkende liga. "Demokratiet har truffet en beslutning", lyder det. Foto: Arkiv
Floorball Dansk Floorball Union garanterer efter repræsentantskabsmødet i lørdag, at alt er gjort både efter bogen og med de bedste hensigter. Man kan ikke stille alle tilfredse, lyder det fra formanden Thorbjørn Ovedal.

Diskussionen om vedtagelsen af forslaget om en landsdækkende liga fortsætter i floorball-kredse, og nu tager Dansk Floorball Union(DaFU) til genmæle overfor kritikken af vedtagelsen.

”Vi mener, det vil styrke eliten i dansk floorball på sigt. De spillere og klubber, der ønsker at spille om det danske mesterskab, de skal nok finde vej til den liga,” forklarer DaFU-formand Thorbjørn Ovedal overfor Rødovre Lokal Nyt og henviser til at forslaget er uarbejdet i samarbejde med både landstræner, mediepartnere og turneringsudvalg.

Annonce

”Landstræneren støtter tanken om den landsdækkende liga, som et værktøj til forbedring af det danske landshold,” slår Ovedal fast.

Selvom dette næppe bliver det sidste ord i den diskussion, så afliver sekretariatschef Per Stærk Larsen gerne diskussionen om flertallets berettigelse. Der har efter mødet været rejst kritik af flertallets sammensætning og stemmer fra klubber, der ikke mødte op.

Det er der dog ikke noget odiøst i ifl. Stærk Larsen. Han henviser til stk. 4 i loven om repræsentantskabsmøde, der siger, at klubber kan give en person fuldmagt til at formidle deres stemme.

”Antallet af fuldmagter var meget begrænset. Der har været flertal blandt ligaklubber og breddeklubber. Der var også 2 bestyrelsesmedlemmer, der stemte blankt for at undgå, at det blev en bestyrelsesbeslutning. Demokratiet har truffet en afgørelse,” lød det fra sekretariatschefen.

Han afviser også al tvivl om det demokratiske mandat bag beslutningen. Stemmefordelingen kunne ellers antyde en kamp mellem Øst- og Vest-klubber, men tallene fortæller en anden sandhed, mener Stærk Larsen:

”Hvis man kigger på ungdomsklubberne er der et stort flertal for en landsdækkende liga, og hvis man kigger på medlemstallene, er der også et overvældende flertal,” konkluderer han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top