Annonce

Venskabsklasser mod mobning
WEB_venneklasser-mobning-ro.jpg
På Rødovre Skole er venskabsklasser, hvor ældre og yngre elever spiller spil med hinanden blevet et godt forsvar mod mobning Foto: Brian Poulsen
mobning "Den man hjælper, mobber man ikke." Cirka sådan lyder det hjemmefabrikerede motto blandt eleverne på Rødovre Skole, der har spille-legedage på tværs af klassetrinene.

Venskabsklasser hedder det simple værn mod mobning på Rødovre Skole. Her mødes de små elever med de store til planlagte fællestimer, hvor der bliver leget, spillet og hjulpet med lektier.
“Og det er godt for mere end bare den almindelige hygge,” siger Julie og Jacqueline fra 9. X.
“Man glemmer hurtigt, hvordan det er at være den lille, men når vi mødes på den her måde, tænker vi også mere på hvordan de har det, og at de måske bliver bange for de store i skolen, og så kigger man lidt efter hinanden i skolegården,” bliver de enige om. Thora og Gustav fra 4. B har flere gange oplevet situationer, hvor elever fra de store venskabsklasser, har hjulpet elever fra de små.
“Der var blandt andet en situation, hvor en kom til skade på boldbanen, der var venskabseleverne de første, som kom og hjalp. Nogle gange kan man heller ikke lige finde en lærer i skolegården, så spørger man en af de store venskabsvenner,” siger de to små, der vokser lidt i selskab med de store.
“Og sådan er det med de fleste elever,” forklarer deres lærer hurtigt.
“De yngste elever forsøger at komme til at holde frikvarter med de store, eller bare lige skal over i klassen og se, hvem der er i skole den dag. De soler sig lidt i de stores skygge, og vokser selv af det. Det giver også en form for tryghed,” siger hun.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top