Annonce

Vandt DM med brækket hånd
boksning_09_250312_BP.jpg
Furkan Kilic da han vinder Hvidovre BoxCup mod en modstander, der var flere vægtklasser tungere. Foto: Brian Poulsen
Boksning I ugen efter Furkan Kilic vandt DM står det klart, at Kilic boksede sig til titlen med en brækket hånd, der dog ikke forhindrede ham i at slå den jyske mester med 18-6.

Det er var en stolt træner Klaus Honoré, der snakkede med Rødovre Lokal Nyt i ugen efter hans store boksetalent Furkan Kilic hentede Danmarksmesterskabet.

”Det skal lige siges, at han vinder sidste omgang 5-2 med en brækket hånd. En sand kriger,” lød det med respekt i stemmen fra Honoré, der med iver fortalte om kampens forløb:

Annonce

”Furkan lagde hårdt og aggressivt ud, som vi havde aftalt, han skulle. Han sætter sig hurtigt på kampen, og med sit gode venstre jab formår han at holde sin modstander på afstand, og med nogle super flotte slagserier, både højt og dybt, får han scoret nogle gode point.”

Furkan Kilic var derfor foran 6-2 efter første runde, men i anden omgang melder problemerne sig.

”I anden omgang var de fleste nerver bokset af, og Furkan fortsætter med fantastisk boksning, men sidst i omgangen er det som om, han lader sin modstander kommer mere ind i kampen. Han formår ikke at trække sin højre med,” forklarede Honoré og fortsatte med at forklare, hvorfor:

”Mellem anden og tredje omgang klager han over smerter i højre hånd. Han får klar besked på at arbejde mere med sit venstre jab, og så komme rundt om ham(modstanderen Magnus Gasbjerg red.), når han kommer blæsende, for den jyske mester er ikke hr.hvem-som-helst. Han var fysisk stærk og var ikke kommet for at give ved dørene.”

Tredje omgang kæmper Furkan Kilic derfor en kamp med både modstander og smerterne. Til trods for det får han stadig sat flere gode serier ind og trods smerten er flere af dem med hans frygtede højre hug.

Det kunne den jyske mester ikke lide, og det meste af omgangen går han baglæns med dobbelte parader, mens Kilic hamrede sin venstre gennem paraderne.

Rødovre-bokseren vinder derfor med hele 16-8 og kan kalde sig både Sjællands- og Danmarksmester. Det viste sig efterfølgende, at hånden var brækket så voldsomt, at han måtte opereres og indsat 4 skruer, plader og ståltråd.

”Han kan nu se frem til en sommerferie og efterfølgende hård genoptræning,” lød vurderingen fra Klaus Honoré, der med Furkan Kilics danske mesterskab som prikken over i’et kan se tilbage på ”den bedste sæson i klubbens historie.”

Han håber på, at klubben næste år kan nå op på 10 kampboksere, og han er allerede nu i gang med arbejdet på nye spændende talenter.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top