Annonce

Små skridt ad gangen
RMB-AaB-QF7-2012_54_110312_BP.jpg
Rødovres hold til den kommende sæson er i gang med at blive formet, oplyser sportschef Gert Hansen. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Sportschef i Rødovre Mighty Bulls, Gert Hansen, oplyser, at holdsammensætningen til næste sæson skrider frem. ”Vi gør ikke det hele færdigt nu, men vi tager små skridt ad gangen,” siger han og glæder sig desuden over samarbejdet med den canadiske cheftræner, Brad Gratton.

Sportschef Gert Hansen indleder anden del af interviewet med at fortælle om forholdet til holdes canadiske træner, Brad Gratton.

”Samarbejdet med Brad Gratton i denne sæson har været overordentligt godt. Det, vi måske har været mest glad for, er, at han har forstået den opgave, som vi egentlig gerne ville med at ansætte ham som træner. Og det jo meget positivt. Samarbejdet og kommunikationen i hverdagen fungerer rigtig godt. Han er ansat som træner og står for det sportslige ansvar, når kampene er i gang. Han står for, hvordan holdet og kæderne skal sættes sammen, og hvordan der skal spilles,” siger han og kommenterer videre på det daglige arbejde til kamp og træning.

Annonce

”En naturlig del af hverdagen er en dialog om, hvem der spiller, hvordan vi spiller, og om hvordan vi skal gribe en given kamp eller situation an. Han er utrolig nem at snakke med. Det, vi typisk gør, er, at vi taler om modstanderen inden kampen, og så får han lidt input fra mig i pauserne om, hvad jeg har set og observeret, og det samme gør sig gældende efter kampen. Det er den rutine, vi har kørt i år.”

Brad Gratton har tidligere ytret ønske om at få tilknyttet en assistenttræner til Rødovre Mighty Bulls, og dét kan klubbens sportschef godt følge.

”Det er ikke utænkeligt, at vi ser en hjælpetræner og flere tiltag i forhold til at få flere øjne på både træning og kampe. Det er sjældent, at jeg selv kan følge med i holdets træninger, da jeg bruger min fritid på det her. Så vi arbejder på at få inddraget flere omkring holdet, og det skal selvfølgelig være den rette model,” udtaler Gert Hansen.

En solid powerplay-back
De kommende måneder står på arbejde i kulissen med at få sammensat holdet til sæson 2012/2013. Og tålmodighed er en god egenskab i denne sammenhæng.

”Den endelige trup, og dermed også om der er spillere, som ikke fortsætter i næste sæson, falder givetvis først helt på plads i slutningen af juli,” forudser Hansen og fortsætter.

”Når vi nærmer os den tid, vil der stadig være nogle åbne pladser på holdet, som vi skal tage stilling til, hvordan skal fyldes ud. Vi gør ikke det hele færdigt nu, men vi tager små skridt ad gangen.”

Som cheftræner for holdet har ’Gratts’ naturligvis ønsker til spillertyper til den kommende sæson. Og det tager Gert Hansen til efterretning.

”En af de ting, ’Gratts’ har øverst på sin ønskeseddel, er en solid back. Vi skal have en back, der skal styrke powerplay, så det er en del af opgaven. Det behøver nødvendigvis ikke være en udlænding, men det vigtigste er, at personen kan udfylde rollen i form af at være spilstyrende i powerplay,” udtaler sportschefen og håber på en type, der niveaumæssigt skiller sig ud.

”Hvis det overhovedet kan lade sig gøre, skal det være en spiller, der har et niveau højere end dem, vi har haft i denne sæson. Udfordringen er den samme; hvordan får vi sammensat og balanceret holdet ud fra de rammer, vi har.”

Samme koncept næste sæson
Rødovre har allerede 10 spillere på plads til den ny sæson, og de fleste af kontrakterne har en varighed på to år.

”Vi har taget udgangspunkt i, at vi gerne ville lave de her længerevarende kontrakter i forhold til at have kontinuitet og få de unge spillere bygget op. Til denne sæson tror jeg, vi skiftede op til 12 spillere ud. Hvis man skal det hvert år, så mister man noget rytme,” forklarer Hansen og fortsætter.

”Efter denne sæson ville det være ærgerligt at skulle begynde helt forfra. Så vi fortsætter næste år, hvor vi slap i år, med at bygge videre på både spillestilen og med at udvikle de spillere, vi nu har skrevet med i to år.”

Klubben behøver nødvendigvis ikke at vente til kontrakternes udløb med at forlænge yderligere med de respektive spillere.

”Når der så er gået et år, og vi har set hvordan de udvikler sig, så kan det jo være, vi tilbyder dem en yderligere forlængelse på et eller to år efter det andet år. Det ville i hvert fald være oplagt at gøre, og om to år er vi forhåbentligt også i en bedre økonomisk situation end i dag. Til den tid vil det måske give os andre/flere muligheder end det, vi reelt har i dag,” siger Gert Hansen.

Spændende interesse ude fra
Spillere fra andre klubber har henvendt sig hos Rødovre i håbet om at spille for tyrene fremover. Og der er flere interessante navne imellem, afslører Rødovres sportschef.

”Der er en spændende interesse fra flere spillere, der har henvendt sig, og som spiller i andre klubber i AL-Bank Ligaen. Der er nogle spændende spillere i mellem, men lige nu er der flere af vores egne, vi skal have på plads. Herefter tager vi kontakt til de spillere, der har henvendt sig, men det er stadig samme øvelse med at se på, hvad vi har at tilbyde aftalemæssigt,” lyder det. Der er flere kontrakter på vej i den nærmeste fremtid.

”Der er nye kontrakter på vej, og vi er i gang med at få flere af vores egne på plads. Men man skal have forståelse for, at det at lave aftaler ikke bare sker med det samme. Nogle aftaler falder på plads forholdsvis hurtigt og andre tager lidt længere tid. Det er en del af gamet. Da sæsonen sluttede med syvende kamp mod AaB, startede den nye sæson samtidig. Det primære lige nu er holdsammensætning til næste sæson.”

Backen Simon Grønvaldt skiftede til Rødovre efter årsskiftet for at styrke defensiven på det unge mandskab. Men han er formentlig allerede fortid på Vestegnen.

”Simon Grønvaldt har både til os og medierne – og også inden han startede hos os – meddelt, at han vil tilbage til Canada eller i hvert fald til udlandet. Det virker ikke sandsynligt, at han fortsætter i Rødovre,” siger Hansen, der i øvrigt har Herning Blue Fox som favorit til DM-titlen.

Danmark til Canada via Skype
Brad Gratton rejste hjem til Canada for to uger siden og vil først være at finde i Rødovre igen til juli.

”’Gratts’ og jeg har løbende dialog, men vi er forholdsvis afstemt med, hvad vi skal, og har en prioriteret køreplan. Og så har vi Skype. Det brugte vi meget sidste år, inden ’Gratts’ kom, hvor vi på den måde fik de sidste brikker på plads. Det kommer til at forløbe på samme måde igen i år,” siger sportschefen og finder det vigtigt, at Gratton har fået opbygget erfaring efter første sæson.

”Det bliver meget nemmere i år, fordi vi allerede har en stor del på plads, og så er han selv meget bedre klædt på. Både fordi han kender vores egne spillere, men også mange af de andre spillere i ligaen. Han har en meget bedre forståelse for niveauet herhjemme. Han er også allerede ude og kigge på nogle mulige emner i Canada til den kommende sæson.”

Rødovre opererede ud fra det mindste spillerbudget i AL-bank Ligaen og endte altså ud med en flot og godkendt sæson.

”Jeg synes generelt, når man tænker over hvilke betingelser, vi arbejder under, at det går godt. Det er imponerende med de her spillere, hvor de fleste af dem har arbejde ved siden af og har en hverdag, der skal fungere og hænge sammen. De får passet deres træning og er i stand til at holde det niveau, som der bliver forventet,” udtaler Hansen og giver et eksempel på spillernes hårde arbejdsvilkår.

”Det kan være hårde vilkår for mange af spillerne, der kan komme hjem om natten kl. 4 og skal møde på arbejde allerede kl. 7 på arbejdet eller lærepladsen. Det er altså barske løjer.”

Nye kontrakter meget snart
Der er stor kredit til klubbens frivillige, der arbejder hårdt i kulissen på, at klubben kan fungere og tilbyde tilskuerne en god oplevelse.

”Det er imponerende, at det kan løbe rundt med alle de frivillige, der gør et kæmpe stykke arbejde. Hovedparten i klubben er jo frivillige – om det er dem i baren, materialefolk eller nogle helt andre. Man kan ikke købe sig til mesterskaber og guld. Hovedparten skal komme af det, der bliver præsteret inde på isen med blandt andet sammenhold,” siger Gert Hansen og fortæller om den ’spirit’, der findes hos tyrene.

”Stemningen i truppen og spillerne indbyrdes er helt fantastisk, og det har flere spillere været ude og sige. Vi hører det også fra spillere, der har været her tidligere, som siger, at det er noget helt særligt og anderledes med det Rødovre-omklædningsrum.”

Som tidligere nævnt bliver det garanteret, at der er flere kontrakter på vej i nær fremtid.

”Hvis alt går vel, kommer der nogle nye kontrakter om ikke så længe. Det behøver ikke være nye spillere ude fra, men bare et par nye udmeldinger,” slutter Gert Hansen over for rnn.dk i anden og sidste del af interviewet.

Rødovre Mighty Bulls’ foreløbige trup til sæson 2012/2013:

Målmand
Sebastian Dahm

Backs
Sebastian Bergholt
Tobias Hansen
Tobias Ruelykke
Mike Rådde

Forwards
Mathias Bau Hansen
Rasmus Astrup
Michael Smidt
Mike Daugulis
Mikael Christensen

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top