Annonce

Skøjtebane på rådhuspladsen
fremtidens by Caféer langs Tårnvej og skøjtebane på rådhuspladsen er blandt vi visionerne for Rødovres bykerne, der ifølge cafédebatten ville have godt af en Arne Jakobsen legeplads, som supplement til de arkitektoniske pejlemærker.

Byens hjerte banker for borgerne. Men efterhånden som byen udvikler sig er tiden ved at løbe fra den måde bykernen er indrettet på. Især Egegårdskvarteret skriger på en omdannelse, da den type erhverv området i sin tid blev skabt for, flytter ud af byen. Men Bykernen er Rødovres hjerte. Med små erhvervsdrivende og det store center, er det Rødovres handelscentrum, med rådhuset og forvaltningen er det administrativt centrum, og med Viften og biblioteket er det et kulturelt centrum.

Men også et centrum, hvor der findes et varieret boligudbud og arkitektonisk kvalitet, som trækker studerende og turister til fra hele verden.

Annonce

Men hvad gemmer der sig i hjertet af Rødovrehjerterne om byens hjerte?

Flere grønne byrum står ved siden af ønsket om en metro og endnu mere kulturelt liv ved biblioteket og Viften, hvor der også blev foreslået en udendørs skøjtebane i de kolde måneder. Der var snak om at lave et kulturatlas, og måske en Arne Jakobsen legeplads. Der blev sågar også foreslået et udendørs cafémiljø langs Tårnvej, hvor trafikken skal reguleres endnu mere, når der forhåbentlig kommer både en metro og en sporvogn en dag.

Her og nu var det dog mest afgørende for borgerne, at der ikke bliver bygget for meget nyt, og ikke bygges i højden.

I udkastet til Kommuneplanstrategien kan man læse, at målet er at skabe en bykerne, der kan tilfredsstille og tiltrække forskellige behov på samme tid.

”Her kan alt samles på ét sted. Her kan alle de nødvendige byfunktioner ligge i gå-afstand fra hinanden. Her kan spændende gader og små pladser indrettes på bylivets præmisser og nye arkitektoniske perler danne vigtige pejlemærker,” hedder det i oplægget.

Rødovres borgmester understreger dog at fortætningen af byrummene skal ske i respekt for den arkitektoniske kvalitet, der kendetegner området.

”Vi siger altid, at vi gerne vil have et ikonbyggeri til Rødovre, og vi kun vil investere i noget der er i topklasse. I forvejen har vi mange præmierede bygninger. Ikke kun Arne Jakobsens kendte, men også institutioner og andre bygninger. Vi skal hele tiden stile højt, men aldrig blive snobbede. Det skal passe ind i Rødovre,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top