Annonce

Rødovre skal være en magnet på den nye arbejdskraft
arbejdere_110908_BP.jpg
Det politiske ringhjørne Der bliver i fremtiden behov for mere kvalificeret arbejdskraft i Danmark. Mens efterløns- og arbejdstidsdebatten raser, glemmer mange at det næsten er uundgåelig at vi også sætter turbo på indvandringen af kvalificeret arbejdskraft hvis fremtidens behov skal opfyldes.

Allerede i dag er vi i Rødovre rigtig gode til at integrere og udvikle vores boligområder så de fremstår attraktive og imødekommende for nye beboere.

Mange af løsningerne er allerede iværksat, men vi skal være endnu bedre til at sikre at myndighedskontakten bliver hurtig og effektiv. Her tænker jeg på at vi skal sikre at børn kommer hurtigt og effektivt i daginstitution og skole. Noget af det mange efterspørger, er en mulighed for at deres børn kan deltage i dagligdags aktiviteter på lige fod med andre børn. Derfor skal vi kigge på om en af vores skoler kan indrettes således at den også kan rumme børn der har behov for en
international skole. Ligeledes skal vores daginstitutioner kunne tilbyde børn med en international baggrund et passende tilbud. På sigt skal vi arbejde på at tiltrække dissideret internationale skoler og daginstitutioner til Rødovre, så vi stårr godt rustet til fremtidens udfordringer.

Annonce

Mit konkratet forslag er at vi i samarbejde med lokale virksomheder, sprogskoler og de frivillige foreninger, udarbejder en tilflytterpakke som viser hvad Rødovre kan tilbyde. En fuld oversigt over hvad Rødovre kan tilbyde. Det er klart at vi i fremtiden kommer til at konkurrere om de bedste hoveder, derfor skal vi allerede nu indrette os så vi fortsætter med at være imødekommende overfor den nye arbejdskraft. Noget så simpel som at få oprettet en bankkonto med hævekort før man får et CPR nummer er et kæmpe problem. Det må vi da kunne snakke med de lokale banker om.

Vores frivillige foreninger skal også inddrages. Noget som står øverst på liste over ønsker til lokalsamfundet, er at børn kan deltage i fritidsaktivitet. Også hvis de ikke kan tale dansk. Derfor ønsker jeg at vi går i dialog med de frivillig foreninger, så vi sikre at der som minimum er en klub inde for de 3-4 mest populære sportsgrene der kan træne børn der ikke taler danske. Her tænker jeg på at instrukser og undervisning f.eks. både bliver givet på dansk og engelsk.

Sidst med ikke mindst skal jobcenter og borgerservice være klædt på til at kunne sende vores nye borgere i den rigtige retning, hvis de ønsker danskundervisning, ægtefællen skal have en arbejdsmarkedsrettet tilbud eller der er behov for rådgivning omkring det at bo og arbejde i Danmark.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top