Annonce

RFC klar til finalen
RFC_herrer-OG-hafnia_06_280112_BP.jpg
Martin Erichsen, her i aktion i en tidligere kamp, var en af Rødovres målscorere i 3-2-sejren over Frederikshavn Bulldogs. Foto: Brian Poulsen
Floorball Rødovre FC gjorde lørdag arbejdet færdigt hjemme i Stadionhallen og er videre til DM-finalen efter sejr på 3-2 i den femte semifinale mod Frederikshavn Bulldogs. I finalen venter nu Brønderslev FC.

5. semifinale
Rødovre FC – Frederikshavn Bulldogs 3-2
(0-1, 1-0, 2-1)
07:54 0-1 Jan Bergren
35:30 1-1 Claus Nissen pp2
46:56 2-1 Oscar Eklund
49:41 3-1 Martin Erichsen (Andersen)
57:38 3-2 Michael Bergren
Udv.: RFC 1×2, FB 2×2
Tilskuere: ca. 300

Rødovre Floorball Club er i DM-finalen efter en nervepirrende afslutning hjemme mod Frederikshavn Bulldogs i den femte og afgørende semifinale. Det holdt hårdt, men hjemmeholdet kunne til stor begejstring for publikum glæde sig over en 3-2-sejr.

Annonce

Efter godt otte minutter af opgøret bragte gæsterne sig foran 0-1 på trods af, at Rødovre havde siddet på det meste spil. Den kampen igennem glimrende målmand, Mike Trolle, var chanceløs på afslutningen.

Emil Kristensen var tæt på at bringe balance i regnskabet minuttet efter, men hans afslutning endte på stolpen. Rødovre kom i undertal efter 13 minutter, da Michael Mathiasen måtte ud i to minutter. Der blev slidt og slæbt, og Frederikshavn kom ikke rigtig til fadet.

Perioden sluttede med et overlægger-skud fra Rødovre, men spillerne gik til pause med stillingen 0-1. Udeholdets mange medrejste tilskuere kunne være mest tilfredse. Rødovre havde haft masser af afslutninger, men skarpheden var en klar mangelvare.

I anden periode kombinerede Rødovre sig flot frem til yderligere chancer, men udligningen udeblev. Udeholdet havde også store og åbne chancer, men Trolle i målet storspillede denne eftermiddag.

Scoring i fem mod tre
I tiden 35:29 fik Rødovre tilkendt et straffeslag, og det skulle topscorer Oscar Eklund eksekvere. Til hans store frustration måtte han dog indse, at keeperen snuppede hans baghåndsafslutning. I samme tid fik Frederikshavn også udvist to spillere i hver to minutter, og det resulterede i, at Rødovre skulle spille fem mod tre.

Holdet skulle blot bruge 21 sekunder, før udligningen faldt. Det var Claus Nissen, der fortjent sendte bolden ind til 1-1. Det blev samtidig pausestillingen inden tredje periode.

Frederikshavn fik en kæmpe chance i begyndelsen af perioden, men igen var målmanden på plads. I stedet kunne svenske Oscar Eklund score til 2-1, og så var det pludselig udeholdet, der måtte frem over banen.

Godt halvvejs i perioden øgede Martin Erichsen Rødovres føring til 3-1 på et flot trækskud fra venstre side. Bolden sad højt i målet uden chance for keeperen.

Med seks minutter igen tog Frederikshavn en timeout, og det var begyndelsen på et stort pres fra gæsternes side. Rødovre levede kun på kontra, mens Bulldogs igen og igen forsøgte at finde vejen til målet.

Med lidt under to et halvt minut tilbage kom reduceringen, og så skulle kampens hektiske afslutningsfase blive endnu mere hektisk.

Det brændte på i flere omgange foran Mike Trolles mål, men Rødovre fik blokeret og arbejdet sig frem til de døende sekunder. Spændingen var kolossal, og stillingen holdt kampen ud.

DM-finale mod Brønderslev FC
Rødovre havde vundet med 3-2 efter en vanvittig intens afslutning på semifinalekampen foran et talstærkt publikum. En fortjent sejr, da Rødovre kampen igennem havde det meste spil og de største chancer – blandt andet to gange på rammen.

Frederikshavn fik efter kampen overrakt bronzemedaljer som tegn på deres tredjeplads i Danmarksturneringen, mens Rødovre må vente med at få deres medaljer hængt om halsen.

Rødovre kan nemlig nu se frem til DM-finalen næste lørdag. Den skal spilles i Aarhus, og modstanderen bliver det stærke hold fra Brønderslev FC.

Efter kampen talte vi med en glad Rødovre-træner, Kasper Sindt.

”Det bliver altid meget specielt, når man er ude i en femte og afgørende kamp, og man hænger der på sidste halmstrå. Det gør det for begge hold. Men jeg synes, vi har kampen i dag med det meste spil. De tager en masse skud, og så står deres keeper fantastisk igen i dag,” siger han og fortsætter.

”Indimellem har vi en lille tendens til at falde i vores boldtempo. De trækker måske lidt mere tempo ud af kampen, end vi selv vil.”

Det var til dels keepernes eftermiddag i Stadionhallen. Begge holds sidste skanse havde flere pragtredninger.

”Begge målmænd står fantastisk. Vores andenmålmand Michael Ejlerskov har også stået godt for os i tidligere kampe, men i dag gør Mike Trolle det utrolig flot,” siger Rødovre-træneren.

Rødovre havde bolden mest
Rødovre kreerede massevis af chancer, men ineffektiviteten var alt for stor.

”Vi skød meget, men mange af skuddene var i benene eller ved siden af. Vi har bolden meget, men Frederikshavn står og venter på de her kontraer, og dem er de pivfarlige på. De har også mange chancer, men i perioder sidder vi måske på 60-75 procent af spillet. Men det er måske endda dem, der har de største chancer, når den står på vippen,” forklarer Sindt og fortsætter om kampens slutfase.

”Det er noget, der trækker tænder ud. Vi forsøgte selvfølgelig at vinde bolden og smide den ned i tomt mål. Men det bliver naturligvis dem, der skal frem ad banen. Vi skulle ikke ligge for langt tilbage på banen, men heller ikke satse for meget fremad.”

Rødovre-spillerne havde kæmpet indædt for at holde føringen, og det var træneren naturligvis bevidst om.

”Det gælder om at have de rigtige spillere inde til sidst. Drengene var trætte i slutfasen,” siger han.

I finalen venter som nævnt Brønderslev FC, og den har holdet nu en uge til at forberede sig på.

”For det første bliver det en fed fest, og det er fedt at spille de her alt eller intet-kampe. Det nyder vi rigtig meget. Men Brønderslev er et rigtig godt hold og er storsatsende. De har en helt anden økonomi, end vi andre har. De har hentet nogle rigtig gode svenske forstærkninger, så chancen ligger nok på 60-40 til dem. Og så holder vi os oppe på 40 procent, fordi vi har en god ’vinderskalle’. Vi har prøvet det mange gange før. Brønderslev har været i DM-finalen syv gange før tror jeg og har aldrig vundet,” slutter Kasper Sindt over for rnn.dk.

Kommentarer

1 kommentar om “RFC klar til finalen”

  1. Marcus siger:

    Rødovre vinder den finale stensikkert! Brønderslev har aldrig taget RFC eller nogen anden i en DM Finale, og det kommer ikke til at ske denne gang. Penge i banken, siger jeg bare.. 🙂 Pøj med det, I ejer det guld!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top