Annonce

RFC er danske mestre – igen!
RFC_herrer-danske-mester1.jpg
Oscar Eklund scorer halvanden minut før tid til stor jubel for resten af Rødovre FC'! Foto: Brian Poulsen
Floorball I en hæsblæsende og super underholdende finale mellem to floorball-mandskaber af den højeste klasse kom Rødovre FC af sted med deres andet danmarksmesterskab på to år. Kampen sluttede 6-5 til RFC.

Rødovre FC – Brønderslev Hot Shots: 6-5(1-1,1-1,4-3)
06:10) 1-0 Emil Kristensen(Eklund)
19:47) 1-1 Andreas Ante Johansson(Jørgensen)
26:13) 1-2 Andreas Ante Johansson(Jørgensen)
29:34) 2-2 Martin Erichsen(Eklund) PP
43:39) 3-2 Mikkel Gotfredsen uass.
46:48) 4-2 Martin Erichsen(Eklund)
47:56) 4-3 Andreas Ante Johansson(Jørgensen)
49:39) 4-4 Bo Kastrup Jensen(Juul Jensen)
53:36) 4-5 Thomas Jørgensen(Hansen)
55:57) 5-5 Tobias Nielsen(Eklund) PP
58:24) 6-5 Oscar Eklund

I fornemme rammer i NRGi Arena stødte Brønderslev Hot Shots og Rødovre FC sammen til årets floorball-finale. Rødovre var forsvarende mestre, mens Brønderslev stadig manglede at hente deres første finalesejr.

Annonce

Det var med klart Brønderslev-overtal på tribunerne, at kampen åbnede i det taktiske hjørne. Begge hold ville nødigt give målchancer væk, hvilket gav sig til syne på de to holds defensive disciplin. Nordjydernes disciplin var ikke større, end at Rødovre to gange i de indledende minutter med en pasning fra hjørnet kunne finde en fri Michael Mathiasen, der fra godt fem meters afstand sendte de første advarselsskud af sted – begge forbi mål.

En situation, hvor Oscar Eklund var tæt på at smide bolden væk som bagerste mand, endte med, at svenskeren heldigt fik bolden med i tre omgange, inden han spillede den frem ad banden til Emil Kristensen, der havde plads til at løbe på tværs af målet, inden han udplacerede Hot Shots-keeper Niklas Karlsson.

Herfra lagde Rødovre stor vægt på det defensive arbejde, og holdt i flere minutter i træk Brønderslev på et absolut minimum af chancer. Samtidig var man fra Rødovres side dygtige til at komme hurtigt af sted i kontraagreb, og både Claus Nissen og Jacob Andersen havde skudforsøg fra distancen. Også Mikkel Gotfredsen kom tæt på at skubbe bolden det sidste stykke ind, da han fik en tværpasning helt inde foran mål, og Martin Erichsen måtte se sit skud fra distancen sejle kort forbi mål.

I slutminutterne kom Brønderslev til live, da de fangede en Rødovre-back på afveje og spillede RFC helt tynde med tværstikning på tværstikning. Bedst som hele hallen troede at kampen var udlignet, kom Mike Trolle med et mirakel på stregen, da han fik flyttet kroppen næsten 360 grader rundt og reddede skuddet.

Med 15 sekunder igen tog Andreas Ante Johansson sagen i egen hånd bag Rødovres mål. Han løftede bolden op, og i luften dirigerede han den rundt om stolpen og ind i mål til højre for Mike Trolle. En rigtig lækkerbisken til de sultne nordjyske fans. Og slutminutterne af første periode blev kun en smagsprøve på, hvad Brønderslev kom med i anden periode, hvor nordjyderne skruede op for charmen.

Perioden startede ellers med et par gode Rødovre-chancer til Michael Mathiasen og Carsten Bjerregaard, der begge fik testet Niklas Karlsson. Resten af periode foregik stort set foran Mike Trolles mål, hvor Trolle fik lov til at kaste og smide sig rundt for at holde liv i drømmene om Rødovre-guld.

Ironisk nok blev det på et kontrastød, Brønderslev kom foran. Tryllekunstneren Andreas Ante Johansson ”fik lov” til at løbe ind foran Rødovres mål og udplacere Mike Trolle. Det stoppede dog ikke Mike Trolle i at hente klasseredninger frem på stribe. Brønderslev havde slået lejr på Rødovres halvdel, og mens Rødovre kæmpede hårdt for at sende bolden så langt væk fra eget mål som muligt, rullede den ene nordjyske angrebsbølge efter den anden ned mod Trolles mål.

RFC fik en tiltrængt pause, da Brønderslev tog kampens første udvisning. Den chance skulle Rødovre ikke have to forsøg til at udnytte. Tålmodigt blev bolden spillet rundt, indtil blandingen af manglende udsyn for Niklas Karlsson og skytte var på plads. Det var den efter halvandet minut af powerplayet, hvor Martin Erichsen greb chancen og smed bolden op i hjørnet uden chance for Karlsson i målet. Resten af perioden fortsatte med tungt Hot Shots-pres på Rødovre-målet.

Bolden fløj om ørene på Rødovre-backs, der kæmpede hårdt for at cleare bolden og Mike Trolle, der fik sit livs motion i målet, hvor han fløj rundt. Ind ville bolden dog ikke, og det tætteste nordjyderne kom, var da en returbold fra Trolle blev sendt på stolpen. Brønderslev-spillerne med Ante Johansson og hans luft-tricks i spidsen holdt et højt tempo i boldomgangen og tvang Rødovre på hælene, men fik ikke udbytte af det før pausen.

Rødovre åbnede en vanvittig og hæsblæsende tredje periode med panik foran eget mål. Efter endnu en stor Trolle-redning, arbejdede Rødovre bolden ned bag Brønderslev-målet, hvor Mikkel Gotfredsen stod. Fra sin position bag målet trak han ind højre om målet, hvor han havde fundet sig lidt plads. Den plads brugte han til at løfte bolden over den udstrakte Karlsson og bringe Rødovre foran.

Målet fik Rødovre bedre med i kampen, og RFC fik bl.a. tilkæmpet sig et frislag tæt på mål. Herfra spillede man den over til Martin Erichsen, der i stedet for at trykke første gang ventede, inden han snød Niklas Karlsson lavt i svenskerens venstre side.

Nordjyderne tog dog hurtigt kontrol over tingene igen. Tre tværpasninger næsten fra bande til bande var mere end Trolle kunne redde ved at  slå knuder på sig selv, og Ante Johansson kunne reducere igen.

En udvisning til Michael Mathiasen kort efter kom til at koste Rødovre dyrt, da et suverænt powerplay endte hos Bo Kastrup, der helt fri kunne udplacere Mike Trolle. Herfra blev det mere tju-bang floorball. De mange chancer i begge ender var Thomas Jørgensen den første til at udnytte, da han smed bolden hårdt op i krydset til 5-4-føring. Momentum blev dog brudt kort efter af en udvisning til Brønderslev, og for anden gang var RFCs powerplay knivskarpt, og Tobias Nielsen kunne tæt under mål udligne til 5-5.

Kort efter fik selvsamme Tobias Nielsen chancen for at sende guldet til Rødovre, men fri foran mål røg hans baghåndsskud på stolpen. Også Hot Shots Jesper Engstrom kunne lege den leg, og kort efter knaldede han bolden på overlæggeren bag Trolle, der dog kunne ånde lettet op, da bolden hoppede ud på den rigtige side.

Endnu mere lettet blev han sikkert, da Oscar Eklund med 1,5 minut igen tog kampens skæbne i egne hænder og ene mand på Brønderslevs halvdel angreb Hot Shots målet og udplacerede Niklas Karlsson, igen lavt i Karlssons venstre side. Dermed var der lagt op til 1,5 minuts krig foran Rødovres mål, som de dog overlevede, og de kunne efter 60 minutters floorball på højt niveau bryde ud i jubel.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top