Annonce

Ny skulptur – gammel visdom
WEB_billedugger-Steen-Chris.jpg
Det er tung læsning, der byder velkommen på VUC, som i fredags fik en ny skulptur foran indgangen på Højnæsvej. Foto: Privat
ny skulptur "Viden har vægt." Sådan sagde VUCs forstander, Ole Fabech i fredags, da han indviede en ny skulptur foran skolen på Højnæsvej. Skulpturen, der forestiller en bogstabel vejer da også 350 kilo.

Hvis man er i tvivl om, hvad der foregår bag vinduerne på VUCs bygning på Højnæsvej, behøver man bare at kigge på skulpturen foran døren. Her står en 350 kilo tung skulptur af en stabel bøger, solidt plantet som bevis på, at man kan læse sig til gammel visdom.
“I dag læses det skrevne ord hyppigere på skærm end på papir. Om få år er de nok helt slut med bøger på VUC og så er det passende at blive mindet om at viden har vægt,” sagde forstander Ole Fabech ved afslørin- gen af skulpturen i fredags.
“Bøger bliver slidt og støvede og skærme går i sort, men det vi får ved at læse og lære lever videre sammen med os,” tilføjede han.
Bogstabelen er lavet i en stenart som hedder gnejs. En tilsvarende   bogskulptur er opstillet  på VUC Vestegnen i       Albertslund. Skulpturerne er lavet af billedhugger Steen Christensen www.steengalleriet.dk.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top