Annonce

Nu skal skraldet fjernes
WEB_skrald-indsamling-volde.jpg
Den 22. april starter kampen mod dåser og cigaret-skod, papir og plastik igen.
skrald Næsten 500 kilo affald samlede frivillige sidste år ind i Rødovre, da Danmarks Natur-fredningsforening samlede ind. Den 22. april starter kampen mod dåser og cigaret-skod, papir og plastik igen.

Store mængder af skrald flyder langs vejene og i vores få grønne områder. Derfor inviterer Danmarks Naturfredningsforening for 8. år i træk til landsdækkende affaldsindsamling søndag den 22. april.
“Alt for meget affald ender i naturen og i byerne i stedet for i skraldespandene og på genbrugsstationerne. Affald, der ikke afleveres korrekt og til genbrug, ødelægger vores natur og kan i værste fald skade vores dyr og miljø, siger Jann Larsen fra Naturfredningsforeningen i Rødovre.”
Sidste år samlede de frivillige i Rødovre mere end 150 dåser ind på én dag, og i alt kom der næsten 500 kilo affald i skraldeposerne på indsamlingsdagen. Og det er alt for meget, mener Naturfredningsforeningen, der i samarbejde med Agenda 21 Gruppen, Rødovre Kommunes biblioteker, Vestvoldprojektet og kommunens gartnerafdeling står for affaldsindsamlingen.

Alle kan hjælpe
“Man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd, hvis man vil deltage i affaldsindsamlingen. Man møder bare op kl. 14 ved Vestvoldprojektets bygning på Vestvolden, Ejbyvej 190 B, Islev Bibliotek ‘Trekanten’, Rødovrevej 405, CaféBiblioteket “Tremilen”, Nørrekær 8,” siger Jann Larsen og tilføjer:
“Formålet med affaldsindsamlingen er at sætte fokus på problemerne med henkastet affald i naturen, og i Rødovre har vi hvert år haft indsamlere, der har bevæbnet sig med affaldssække og godt humør til en dag i naturens tjeneste, fortæller Jann Larsen.”
Sidste år blev der i alt indsamlet 459,7 kg affald i Rødovre, herunder 55 dåser uden pant, og ca. 100 med pant, men mange af dåserne var trykket flade, og kunne derfor ikke bruges i returpantsystemet.
“Af større ting blev der sidste år bl.a. fundet nogle gamle skrællede cykellig og en halv knallert. Men også mange plasticposer med hundelort var smidt rundt omkring. Da det tager mellem 100 år og 1.000 år, før en plasticpose går til grunde i naturen, kan enhver forstå, at det er en rigtig dårlig ide, at lade plasticposer med hundelort ligge i naturen, siger Jann Larsen”.

Annonce

Så længe ligger affaldet i naturen, hvis det ikke bliver fjernet:
Cigaretfilter: op til 5 år
Aviser: op til 12 måneder
Tyggegummi: 5 år
Øl og sodavandsdåser: 10 – 500 år
Plastikposer: 100 – 1000 år
Plastiklåg til 6-pack: 450 år
Glasflasker: 4.000 – 1 million år

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top