Annonce


Næsten for hyggeligt
WEB_rugsted.jpg
visens koncertanmelder Martin Dan roser Rugsted og Kreutzfeldts intimkoncert i Viften, men han savnede spontanitet og løssluppenhed hos de to herrer. Foto: Helena I Byrgi
anmeldelse Rugsted og Kreutzfeldt leverede alt i alt en fornem koncert, men manglede spontanitet og løssluppenhed, der gjorde det aldrig blev den femstjernede oplevelse det kunne være blevet.

En akustisk koncert kan enten være noget af det smukkeste man kan være vidne til, eller noget af det mest kedelige nogensinde. Sangene strippes ned, og det kan nemt blive for internt mellem sang og sanger, så man som publikummer føler man er vidne til en fest, man egentlig ikke er inviteret til.
Og så er der Rugsted og Kreutzfeldt måden. Sammen med deres eneste bandmedlem, pianist/keyboardspiller Lars DK, leverede de noget, der mindede om en vaskeægte popkoncert. De tre herrer er sublimt dygtige musikere, der formår at puste liv i sangene, og især Lars DK pakkede Rugsted og Kreutzfeldts vokaler og guitarer ind i flotte lydarrangementer, der gav sangene fylde, som var der et helt band bag dem.

Havefest
Men når man er så dygtige, så forpligter det også til mere. Misforstå mig ikke. Kvaliteten var i top. Musikken havde en varme og nærvær, der tog os på en poetisk rejse til en perfekt sommeraften i forstaden, hvor man sidder til en havefest med drømmepigen, hvor der bygges op til det specielle øjeblik, hvor man kysser hende for første gang. Smukt og hyggeligt, ja, men det blev bare for hyggeligt. Det var total feel good, og man skulle være en nedrig kyniker for ikke at nyde livet, når man så denne koncert. Men når man sansebombarderer os i denne grad, så skal der også være noget der for os op af stolene. Der skal være leg, spontanitet og løssluppenhed, og det manglede. Kun to numre, Kom igen og Dele Dine Drømme, slap de tre herrer håndbremsen og slog sig løs. Nej, det var ikke en koncert på rutinen. De var på alle måder nærværende og tilstedeværende, en det var for pænt, for poleret, og for stilsikkert. Det blev man tung i hovedet af, og det blev til tider ret kedeligt.

Annonce

Klichefyldt
Udover de gamle kendinge og dem fra den nye plade, fik vi to spritfriske nye numre. Det første var direkte dårligt. Klichefyldt og fladt såvel lyrisk som musikalsk, og jeg kan ikke engang huske, hvad titlen var eller hvad det handlede om. At kalde det en døgnflue ville være en hån mod døgnfluerne. Derimod var aftenens andet nye nummer Alting er magi bare et nummer, det ikke kan gå for hurtigt med at få indspillet, og få smidt ud på gaden. Det kan blive et vaskeægte sommerhit, som vil være soundtrack til mange sommerromancer, såvel som os i forhold vil få lyst til at kysse hinanden til.
Aftenens højdepunkt var dog nummeret, ‘Jeg er i live’. Forældre, belær jeres børn om det her, og unge læsere, hør efter. Det er Burhan G hittet ja, men der oprindeligt er et Sanne Salomonsen/Thomas Helmig hit, der er skrevet af Rugsted og Kreutzfeldt. Sanne og Thomas synger den faktisk dårligst af de tre versioner. Burhan G synger den i min verden bedst, men Rugsted/Kreutzfeldt matchede ham til fulde, og man drømte i går om et samarbejde mellem de tre herrer.
Udenfor på en varm forår eller sommeraften, kunne dette have været en sublim sanseoplevelse. Så Viften, hør her. Sommerkoncert med Rugsted og Kreutzfeldt med Burhan G som gæst. Eller back to back koncerter. Så vil I kunne finde mig i ekstase et eller andet sted i en stol. Nu og her, må jeg dog desværre sige; En koncert med masser af kvalitet, men også i perioder kedelig.

1 kommentar om “Næsten for hyggeligt”

 1. bendy madsen siger:

  Fed oplevelse.

  Jeg er slet ikke enig i at det til tider var kedeligt.
  Jeg sad midtfor på første række, og blev taget med hele vejen igennem
  det var en sublime oplevelse, fantastisk velspillende musikkere, der leverede varen
  på alle tidspunkter.
  jeg syntes ikke de skulle være mere spontane, eller løsslupne.

  alt i alt blev jeg taget med på en rigtig fed rejse.

  Jeg hørte dem med fuldt band på da de genopstod igen, i birkerød ved en speciel koncert, og vil mene at det var mere intimt, seriøst og bedre at overvære deres koncert i Viften.

  Kort sagt, smag kan ikke diskuteres, og Christians anmeldelse er jo bare hans oplevelse ud af alle dem der var der 🙂

  Gå ind og se dem, i vil ikke fortryde…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top