Annonce

Må selv ned med skraldet
WEB_affald.jpg
Beboerforeninger kan fremover beslutte at lukke de klamme affaldsskakte. Foto: Red.
affald Fremover kan boligselskaber spare millioner af kroner på at lukke affaldsskakter i etagebyggerier. "Det vil også være bedre for klimaet og arbejdsmiljøet," siger beboerformand og medlem af kommunalbestyrelsen,” Bente Hylleborg (A).

Det var så nemt, men nu er det snart slut. Fremover kan lokale beboerforeninger vedtage at lukke deres affaldsskakte. Kommunalbestyrelsen i Rødovre har ændret på reglerne, så der frem mod indførslen af nye regler om sortering af affald fra 2013 kan gives varig dispensation fra reglen om, at bebyggelser på mere end tre etager skal have affaldsskakter.
“Man skal ikke have meget fantasi for at forestille sig, hvordan disse skakter ser ud indvendigt, og det har været et kæmpe arbejde for ejendomsfunktionærerne at skifte de små containere i kældrene. De skal også skiftes i weekender og på helligdage, og ofte flere gange om dagen, så man kan spare mange penge ved, at beboerne selv sorterer deres affald og afleverer det de rigtige steder,” siger Bente Hylleborg, der er beboerformand i Islev.

Bestemmer selv
Bente Hylleborg sidder også i kommunalbestyrelsen, og understreger derfor, at det ikke er et krav, at affaldsskakterne skal lukkes, men, at det op til de enkelte boligforeninger at beslutte det.
I SeniorRådet frygter man, at det kommer til at gå ud over hjemmeplejen og ældre, der i højere grad end tidligere selv skal sortere og transportere affald.
“Det er min opfattelse, at det er mest hensigtsmæssigt at bibeholde affaldsskakterne, til dét, der er restaffald, som jeg har forstået på dem, der har været med i forsøget, er en stor del af den daglige husholdningsaffald, når det biodynamiske er sorteret fra,” siger SeniorRådets formand, Ruth Mørk.
Bente Hylleborg afviser imidlertid, at ældre eller plejepersonale vil få ekstra arbejde ud af den nye mulighed.
“Ejendomsfunktionærerne vil skulle hente affaldet på adressen hos de beboere, der ikke selv kan komme af med det,” understreger Bente Hylleborg.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top