Annonce

Letland vandt VM-test
morten-madsen9_211109_BP1.jpg
Rødovre-drengen Morten Madsen, her i aktion for svenske Modo, var eneste danske målscorer i 1-2-nederlaget til Letland. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Det danske landshold testede onsdag formen i en landskamp mod Letland. Kampen blev spillet i Odense, og letterne vandt med 1-2. Det danske mål blev signeret Rødovre-drengen Morten Madsen.

Den første af to VM-tests mod Letland inden for tre dage blev onsdag aften spillet i Bryggeriet Vestfyens Arena i Odense, der for tiden ellers lægger is til DM-finalerne mellem Odense Bulldogs og Herning Blue Fox.

Det blev en målfattig VM-test, og Letland bragte sig på 0-1 og 0-2 efter henholdsvis otte og 45 minutter af opgøret. Med otte minutter tilbage fik Rødovre-drengen Morten Madsen, der til daglig spiller i svenske Modo, reduceret til 1-2 til stor jubel for de 1.045 fremmødte tilskuere.

Annonce

Danmark satte et sidste forsøg ind på en udligning i slutminutterne. Da Letland fik en udvisning kunne hjemmeholdet spille seks mod fire i halvandet minut uden at det dog førte til scoring. Pucken hoppede og dansede på målstregen, men de godt 50 lettiske tilskuere, der kampen igennem var højlydte i hallen, kunne juble over en 1-2-sejr.

Testkampen var ganske interessent set med Rødovre-øjne. Med på holdet var Rødovre-drengene Jesper Jensen (1. kæde), Jannik Karvinen (1. kæde), Morten Madsen (1. kæde), Mads Bødker (3. kæde), Simon Grønvaldt (3. kæde), Sebastian Svendsen (4. kæde), Patrick Bruggisser (4. kæde) samt Nicklas B. Carlsen (4. kæde). Herudover dannede den tidligere Rødovre-spiller Kasper Jensen backpar med Jesper Jensen i førstekæden.

To stærke målmænd
Jannik Karvinen dannede angrebspar i førstekæden med Julian Jakobsen og Morten Madsen og havde kampen igennem gode aktioner og et par afslutninger. Han endte også med at spille på blå linie i kampens døende minutter, da der stod powerplay på programmet.

Den lille men hurtige forward, Niclas B. Carlsen, viste også stærkt spil i fjerdekæden, der dog fik begrænset med istid.

Kampens store spillere var de to målmænd – for Danmark var det Frederik Andersen, der med sin rolige stil plukkede flere gode lettiske forsøg. ’Man of the Match’ for de danske løver blev dog Julian Jakobsen, der også leverede en solid arbejdsindsats i alle 60 minutter.

Skudstatikken endte på 29-24, og det var vel egentlig meget passende. Begge hold havde store chancer og ramte stolpe eller overligger et par gange. Alt i alt en VM-test med højt tempo og hårde nærkampe, men det polerede og flotte spil blev tilskuerne aldrig vidner til.

Danmark har mulighed for at revanchere nederlaget allerede på fredag, hvor ’andendagsgildet’ mod Letland finder sted i SE Arena i Vojens.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top