Annonce

Klatrevæg på kaffetårnet?
WEB_irmabygningen4_200307_B.jpg
Kaffetårnet har i mange år været et højt, ment tomt vartegn for Rødovre. Foto: Arkiv
fremtidens by Et naturcenter, en kæmpe klatrevæg eller et kunstgalleri. Borgerne er ikke bange for at tænke i utraditionelle baner, når de skal tænke højt om, hvad der skal ske med Irmagrunden.

Kaffetårnet har i mange år været et højt, ment tomt vartegn for Rødovre. Nu overvejer COOP Danmark, der ejer grunden at flytte Irmas lager og administration ud af byen og dermed frigøre knap 30.000 kvadratmeter til nytænkende arkitektur og byliv. Men der er mange ting at tage højde for. Der er støj fra veje og virksomheder og hensynstagen til de grønne områder i nærheden, for slet ikke at snakke om flere karakteristiske bygninger med Kaffetårnet, som den mest åbenlyse.

Blandt borgerne blev ordet ’metro’ nævnt tre gange, og en enkelt snakkede sågar om et parkeringshus. Tanken om at udvikle en lille ny bydel med blandet bolig, detail og erhverv skinnede dog også igennem, og en enkelt svingede sig op til at drømme om penthouselejligheder i en høj unik bygning med udsigt over hele Rødovre.

Annonce

Da det er COOPs grund ønsker Rødovre Kommune forslag, som stemmer overens med virksomhedens fire værdier: ansvarlighed for miljøet, omtanke for stedets egenart og de mennesker der skal bruge bydelen, nytænkning af arkitektur og byliv, samt borgernes indflydelse på byens liv.

”Det er et område vi skal have fokus på, og man kan tænke mange sjove tanker. Om det ligefrem kan gå hen og udvikle sig ligesom Carlsbergbyen, er nok tvivlsomt, men vi skal drøfte alle muligheder,” understreger Erik Nielsen, der håber at få mange forslag fra borgerne.

Kommentarer

1 kommentar om “Klatrevæg på kaffetårnet?”

  1. Stig Jørgensen siger:

    Hvor er det noget svineri at coop fjerner irma skildtet. Mvh Stig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top