K: Sænk grundskylden
SKATTELETTELSER Nye ejendomsvurderinger betyder, at boligejerne i Rødovre i snit skal betale 1400 kroner mere i ejendomsskat om året. Konservative vil sænke grundskylden. ”Et slag i luften,” svarer SF.

For boligejere over hele landet betyder de nye offentlige ejendomsvurderinger, at den kommunale ejendomsskat, grundskylden, stiger. I gennemsnit står hver boligejer i Rødovre til at skulle betale 1400 kr. mere om året, og om 6 år i alt næsten 10.000 kr. mere om året. Og det er alt for meget, mener det konservative kommunalbestyrelsesmedlem Kim Drejer Nielsen.

”Det er ganske almindelige menneskers økonomi man leger med. At ens grund vurderes at være mere værd, får man jo ikke nogen glæde af. Derfor bør kommunen sætte grundskylden ned, når ejendomsvurderinger stiger så kraftigt som de gør”.

Annonce

Kim Drejer påpeger, at ejendomsskatten i Rødovre i forvejen er ret høj. I Rødovre er grundskyldspromillen 30,8, mens den i Glostrup er 25,0, i Herlev 24,3 og i Brøndby blot 21,0.

Med ca. 7700 boligejere i Rødovre Kommune, der hver skal betale knap 10.000 kr., kan det betyde 77 mio. kroner ekstra i kommunekassen.

”Men det er borgernes penge, og man skal kun opkræve det mest nødvendige. Det må derfor være rimeligt, at kommunen sænker grundskylden, så boligejerne i det mindste bliver delvist kompenseret”, slutter Kim Drejer.

Den vil SF imidlertid ikke være med til at diskutere midt i budgetåret.

”Vi laver budget, når vi laver budget. Så har vi også overblik over, hvordan vi kan finansiere eksempelvis skoler og daginstitutioner. Det er et slag i luften, når Konservative foreslår at sænke grundskylden her midt i det hele. Jeg synes heller ikke man kan diskutere skat uden at diskutere serviceniveau,” siger Svend Erik Pedersen (F).

Kim Drejer mener dog godt, at diskussionen kan tages allerede nu.

”Ejendomsskatten fik for nogle år siden et ordentligt nøk opad fra 24 til 31 promille. Det lykkedes siden os konservative at få den lidt ned igen til de 30,8. Men det er ikke rimeligt, at lade boligejerne betale for et øget kommunalt forbrug”, siger Kim Drejer, og fortsætter:

”Man skal ikke sætte udgifterne i vejret bare fordi der kommer penge i kommunekassen”.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top