Historisk kanon tilbage på Volden
WEB_kanon_volden-1.jpg
Den gamle attrap virker også stadigvæk Foto: Red.
krudt og kugler For 100 år siden var den en vigtig brik i forsvaret af det danske rige. I tirsdags vendte den flotte jernkanon tilbage til Vestvolden, hvor den bliver en del af forsvarsværkets kommende turistattraktion.

Efter flere års støvet tilværelse på Tøjhusmuseet så en af de originale kanoner fra dengang Vestvolden var Europas største byfæstning i tirsdags dagens lys. Kanonen er en af de absolut sidste af sin slags, da alle de andre er blevet skrottet eller omsmeltet for mange årtier siden.
“Den har en overgang stået i museumsgården, men det er helt naturligt, at vi deponerer den her hos Rødovre Kommune, som gør rigtig meget for historien her på Vestvolden, så den på den måde kan få nyt liv,” sagde Ole Frandsen fra Statens Forsvarshistoriske Museum.
Med de ord klappede han sammen med Rødovres borgmester Erik Nielsen det lange solide jernstøbte kanonløb, hvilket i den verden betyder, at kanonen nu er i Rødovres varetægt.
“jeg fristes til at sige, at det er helt kanon. Selvom vi har en flot attrap, der også kan give lyd, er det den ægte vare, og jeg håber, at den sammen med de mange andre tiltag vi er i gang med på Volden bliver et tilløbsstykke,” sagde Erik Nielsen og sendte en tak til forsvaret, 1914 Korpset, der igen var på plads med uniformer og det hele.
“Arbejdet i lyttebunkeren, som skal forvandles til informationscentral, skrider frem ikke så langt herfra, og her hvor vi står lige nu ved Artellerimagasinet, drømmer jeg om at genetablere den toglinje, som kørte langs voldalléen med krudt og kugler dengang,” tænkte han højt og tilføjede:
“Vi skal nok passe godt på kanonen, og hvis der er mere I vil deponere herude, lover vi at tage lige så godt imod det.”

Annonce

[yt]RALphh6tRqs[/yt]

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top