Har ikke rekorden alligevel
På grund af en 59 år gammel regel om skudår og sommertid, har Leon Skriver Hansen måske alligevel ikke slået Danmarksrekorden i løb på løbebånd

Rødovres egen løbehest, Leon Skriver Hansen løb i lørdags 45.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. Det kan der ikke rykkes ved. Men ’Løbe-Leon’ har på grund af en absurd regel fra 1954 i Dansk Atletikforbunds lovskrifter alligevel ikke slået Danmarksrekorden i 24-timers løb. Sådan nogle rekordforsøg må nemlig ikke gennemføres på skuddage og andre dage, hvor der kan…”sås tvivl om den anvendte duration” som det kryptisk hedder.

Og da Danmark hører til et af de lande, hvor man i lørdags skulle stille urene én time frem på grund sommertid, kan Dansk Atletikforbund alligevel ikke godkende rekorden. Selvom Leon havde taget højde for sommertiden, og derfor løb fra klokken 11 lørdag til 12 søndag.

Annonce

I atletikforbundet erkender man den absurde situation og vil nu forsøge at få fat på foreningens jurist, der desværre først kommer hjem fra ferie på mandag.

”De 204 kilometer og 500 meter er uden tvivl dansk rekord i løb på løbebånd, men så længe, der står som der gør i regelsættet, kan Leon Skriver Hansen desværre ikke kalde sig rekordindehaver. Vi vil nu hurtigst muligt se, hvad vi kan gøre for at ændre reglerne, og håber på en løsning, hvor Leon kan få titlen uden at skulle løbe den flotte distance igen,” siger kommunikationschef i Dansk Atletikforbund, Sara Priln.

Kommentarer

1 kommentar om “Har ikke rekorden alligevel”

  1. Jan Quaade siger:

    En sød ‘aprilsnar’ 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top