Annonce

finanskrisen 3
WEB_Chrummer_hus.jpg
Foto: Sille
chrumme Faktisk er det meste af verden tilbage på rette spor, men Europa er stadig plaget af finanskrisen.

Nu taler man om, at man ikke skal kalde det for finanskrise længere, men finansudfordringen. Så lyder det ikke så slemt. Nærmest lidt hyggeligt. Måske man skulle tage skridtet videre og kalde det for finanssjov.
HOLD NU OP! Det er som at bede en døende om at se sig selv som livsudfordret i stedet for dødssyg. Man kan måske endda begynde at tale med den døende, om han skal ligge sine lån om til 30 årig afdragsfrie lån, eller om han skal lade sine efterlønspenge stå…Måske er det ikke lige DET, der plager én på dødslejet.
Folk bliver fyret og huse går på tvang.
Er det en krise eller en udfordring?
Bankerne sætter renten ned. Nu kan man låne en million og kun betale 900 om måneden. Fantastisk, hvis man altså kunne få lov til at låne en million. Man kan godt få lov til at låne en million, hvis man selv har en million. Ja, men nu låner man jo heller ikke naboens græsslåmaskine, hvis man selv har en, vel?
Jeg talte med en, som bor i en lejet lejlighed i et socialt boligbyggeri. Lejligheden koster over 8000 kr. om måneden. Hun ville meget gerne bo i et rækkehus. Det kan hun købe for under 2.5 millioner, så betaler hun kun 6500 om måneden. Så det er faktisk billigere at sidde i en ejerbolig end i en lejerbolig. Men banken siger, nej tak. Det vil vi ikke låne penge ud til. Det er alt for usikkert. Det er jo ofte set at folk går rundt og køber bolig for sjovt. Bare for at have et sted bo. Tiske , tiske. Total luksus. Nix, sådan noget svir låner vi ikke penge ud til. Tjah, men Grækenland, det kan vi godt låne penge ud til.
Og hvad sker der i Folketinget? Ikke så meget. Vi skal skaffe flere arbejdspladser og vækst, men FØRST så skal vi altså lige finde ud af om Ole Sohn var KGB spion og så skal vi finde ud af, hvorfor SF taber i meningsmålingerne og om Johanne tør trække tæppet væk under regeringen. Så du der med fyresedlen og tvangsauktionen, tag det dog som en udfordring…!!!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top