Annonce

Får musikken ind med modermælken
WEB_musikdagpleje_01_300312.jpg
Musik og sang er blevet en fast del af hverdagen hos 14 dagplejere i kommunen. Foto: Brian Poulsen
musik Et musikalsk pilotprojekt har siden januar måned forvandlet 14 dagplejere, så de nu bærer titlen musikdagplejere. “Det handler om, at musik og rytmik skal være en del af hverdagen hos børnene i en tidlig alder,” forklarer musiker Chri- stine Schou, der har stået for oplæringen og været sparringspartner for de 14 dagplejere.

Med rasleæg og instrumenter i børnevenlige størrelser slår byens mindste poder i øjeblikket tonen an hos 14 dagplejere.
Dagplejen i Rødovre har i et samarbejde med Rødovre Musikskole lavet et musikprojekt for 14 dagplejere, hvor musik skal være en af hovedingredienserne i dagligdagen.
Pilotprojektet begyndte i januar måned og har i sin enkelthed gået ud på at finde ud af, hvordan man bedst muligt kan bruge musik og sang i det daglige arbejde med børnene.
 
Musik drager
Musiker og skuespiller Christine Schou, som hos de små nok bedst er kendt som Karla fra ‘Kaj og Andrea’, har stået for oplæringen og været sparringspartner for de 14 dagplejere. Hun har selv fået musikken ind med modermælken og hun er ikke et øjeblik i tvivl om, at dagplejebørnene får stor glæde af det musikalske samarbejde.
“Når man bruger musik og sang sammen med børn, opstår det et specielt samvær og man kommer tættere på hinanden. Samtidig er det med til at styrke motorikken og udvikle sproget, når man bruger fagter under sang,”” siger Christine Schou, der også underviser i rytmik på Rødovre Musikskole.
“Musik drager på en eller anden måde og jo tidligere børnene kommer i gang med at lære sange og rytmik jo bedre err det,” siger Christine Schou.

Annonce

Engagerede børn
Maria Henriksen er én af de i alt 14 dagplejere der nu kan kalde sig musikdagplejer. For hende har det en ren fornøjelse at være med i projektet.
“Jeg vil gerne tilegne mig ny viden og jeg har fået mange nye input og værktøjer til, hvordan jeg kan bruge musik og sang i hverdagen. Børnene er meget interesserede og engagerede i de nye tiltag og jeg tror vi giver dem noget godt med videre på vejen,” fortæller hun.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top