Annonce

Cykelsupersti åbnet
WEB_supercykelsti.jpg
I lørdags åbnede Danmarks første cykelsupersti, der blandt andet skal gøre det nemmere for borgerne i Rødovre at komme til og fra arbejde. Foto: Brian L. Jensen
op på jernhesten Der blev hverken kørt prolog eller enkeltstart, da Danmarks første cykelsupersti mellem København og Albertslund åbnede i lørdags. Med få stop og høj komfort gør C99 Albertslund- ruten det hurtigt, nemt og sikkert at komme frem på cykel. Blandt andet forbi Rødovre Centrum, hvor Cykologen den 20. april hjælper med at gøre cyklen klar.

Med den nye rute bliver det mærkbart nemmere at komme til og fra arbejde, hvis man bor mellem Albertslund og København. En orange stribe, luftpumper, forbedrede kryds og grønne bølger er bare nogle af de tiltag, der skal give cyklisterne medvind, så at sige.
Det er Albertslund, Glostrup, Rødovre, Frederiksberg og Københavns Kommune, der sammen med Region Hovedstaden står bag C99 Albertslund- ruten. Ruten er første bid af et samlet net på over 300 km cykelsupersti fordelt på 26 ruter, som yderligere 18 kommuner står bag.
Ideen med cykelsuperstierne er at forbedre, udbygge og sikre sammenhængen i de cykelstier, som allerede findes i hovedstadsregionen. Der- udover skal det være nemt at finde frem til ruterne. Derfor er C99 Albertslundruten, ud over skilte, udstyret med en orange stribe og logoer på selve cykelsuperstien.
Flere cyklister fra blandt andet Rødovre har forud for arbejdet med at forbedre ruten ageret testpendlere. De pegede på, at den største forhindring for at holde en jævn hastighed var røde lyskryds og veje, der skulle krydses. Derfor er der blevet lavet grønne bølger, nedtællingssignaler ved lyskryds, og flere kryds er blevet forbedret, så cyklisterne kan komme hurtigere frem.

Gratis forårstjek
For at gøre dig og din cykel klar til at indtage cykelsuperstien, kommer der et cykelsupersti-servicehold forbi Rødovre Centrum ved indgang A med information om den nye rute samt et mobilt cykelværksted, så du kan få et gratis forårstjek af din cykel. Du kan også få en orange ringeklokke, en ‘sund’ drikkedunk eller lidt frisk frugt, så du er klar til at hoppe op på cyklen til og fra arbejde. Det sker fredag d. 20. april kl. 15.00 til 17.00.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top